Crna kronika
POJEDINOSTI TRAGEDIJE U STROSSMAYEROVOJ 262 NISU POZNATE

Policija pokušava dokučiti motiv suludog napada
Objavljeno 2. studenog, 2015.
Dalibor se prenuo iz sna i mislio da ga Saša budi udarajući ga po leđima...

OSIJEK - I dalje nije poznat motiv pokušaja ubojstva i samoubojstva koji su se u četvrtak dogodili u stambenoj zgradi u Strossmayerovoj 262 u Osijeku. Podsjetimo, u dvorištu iza zgrade pronađen je mrtav Saša Radmilović (27) iz Slatine, koji je netom prije samoubojstva, nožem izbo sugrađanina Dalibora Mirkajlovića (31) u stanu na četvrtom katu. Policija je potvrdila sumnje da su obojica bila pod utjecajem droga, no da bi se u to bilo sigurno, tek treba obaviti vještačenja.

Prema dostupnim informacijama, Radmilović, Mirkajlović i mladić iz Županje cijelu su noć bili zajedno u stanu. Bili su budni do 4 sata ujutro, a što je Sašu nagnalo da napadne usnulog Dalibora, još je uvijek tajna.

- Nitko ne zna što je Saši došlo da napadne Dalibora. Sin je spavao kada ga je Saša četiri ili pet puta ubo nožem u leđa. Dalibor se prenuo iz sna i mislio da ga Saša budi udarajući ga po leđima, ali kada se okrenuo, vidio je da Saša drži nož u rukama. Dalibor je počeo vikati, a njegov je cimer izišao iz druge sobe i spriječio napad - kazala je Marija Mirkajlović, majka ozlijeđenog Dalibora. Kako dodaje, strašno je to što se dogodilo, ali Daliborova obitelj ne želi “ocrniti” Sašu, koji je bio Daliborov dugogodišnji prijatelj i nakon napada je počinio samoubojstvo.

Nakon što se cimer iz Županje umiješao i spriječio napad, Radmilović je gol istrčao na stubište, zgrabio bicikl na koji je naišao na stubištu i nadljudskom ga snagom potrgao te bacio na pod. Potom pokušava provaliti vrata stanova, no ne uspijeva. Odjednom grabi vatrogasni aparat i razbija staklo na požarnim stepenicama.

- Vidjela sam ga kako se popeo na krov i trčao prema rubu - kazala je stanarka s petog kata Strossmayerove 262. Radmilović je tada skočio sa zgrade. Iako s ozljedama opasnim za život, Mirkajlović je uspio doći do prizemlja zgrade, a stanari, koji su čuli strašnu buku, zvali su policiju. Za samo nekoliko minuta stiže i Hitna pomoć, koja odvozi Mirkajlovića u KBC Osijek na operaciju. Susjedi su na prozorskoj klupčici kupaonice stana u kojem se napad zbio, s vanjske strane, vidjeli kobni nož. Županjac u napadu nije ozlijeđen.

Daliborova majka kaže da je njezin sin izvan životne opasnosti i prebačen na Odjel kirurgije KBC-a Osijek, no da ima temperaturu.

Sandra LACIĆ
DUGO BILI PRIJATELJI

Daliborova sestra Viktorija Mirkajlović kaže da su Dalibor i Saša Radmilović bili dugogodišnji prijatelji.

- Nikome nije jasno što se dogodilo i zašto je Saša napao Dalibora. Znam da su se odmalena družili, ali ne znamo što je izazvalo napad - kazala je Viktorija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike