Crna kronika
NASTAVAK ISTRAGE TRAGEDIJE U OSIJEKU

Motiv zločina nije poznat,
sumnja se da su napadač
i ozlijeđeni bili drogirani
Objavljeno 30. listopada, 2015.
Nožem izbodeni 31-godišnjak više nije u životnoj opasnosti

OSIJEK – Nastavlja se policijska istraga misteriozne tragedije koja se u četvrtak u jutarnjim satima dogodila u podstanarskom stanu na četvrtom katu zgrade u Strossmayerovoj 262 u osječkom naselju Retfala.

Nožem izbodeni muškarac, 31-godišnji Dalibor Mirkajlović iz Slatine, nakon operacije je bio smješten na Odjel intenzivnog liječenja KBC-a Osijek. Na tijelu je imao više ubodnih rana, zadobio je teške ozljede. Kako doznajemo, više nije životno ugrožen pa je premješten na odjel. Osoba koja ga je izbola nožem je njegov 27-godišnji sumještanin Saša Radmilović, koji se potom gol popeo na krov peterokatnice i skočio u smrt. Za obojicu se sumnja da su bili pod utjecajem droga. Također, policiji su poznati od prije zbog više kaznenih djela.

Kako smo jučer izvijestili, a sada je to policija i službeno potvrdila, u stanu je u vrijeme početka sukoba bila i treća osoba koja je direktni očevidac. Istraga policije se nastavlja, a ispitano je i više svjedoka, sve u cilju rasvjetljavanja nezapamćenog sukoba koji je uplašio stanare zgrade u Strossmayerovoj 262, a okončan je suicidom jedne i teškim ranjavanjem druge osobe.

- Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u stan 31-godišnjaka došao 27-godišnjak. Obojica se poznaju od prije. Došlo je do verbalnog sukoba gdje je 27-godišnjak zadao 31-godišnjaku više ubodnih rana. Nakon sukoba, ranjeni muškarac je uz pomoć cimera koji je bio u stanu uspio izići i liftom se spustiti u prizemlje zgrade, gdje mu je Hitna pomoć pružila prvu pomoć i odvezla ga u KBC Osijek. Za to vrijeme 27-godišnjak je otišao na krov stambene zgrade i počinio suicid bacivši se s krova - rekao je Tomislav Gall, voditelj službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske. Istraga se nastavlja.

Svađu, viku, a potom i udarce čulo je nekoliko osoba koje su se nalazile u susjednim stanovima. Dvadesetsemogodišnjak je gol u jednom trenutku istrčao iz stana i tijelom se zaletavao u ulazna vrata drugih stanova, no nije ih uspio otvoriti. Potom se čula lomljava stakla na prozoru koji vodi prema požarnim stepenicama. Rastrojeni 27-godišnjak popeo se na krov i nakon nepune dvije minute skočio na pločnik s dvorišne strane. Preminuo je na mjestu.

Svjedoci koji su vidjeli Radmilovića kako gol trči hodnikom i pokušava razvaliti vrata drugih stanova rekli su nam u četvrtak da im je izgledao kao da je na nekakvim drogama. Tu tvrdnju policija nije osporila.

- Postoji sumnja da je 27-godišnjak bio pod utjecajem droga. Ista sumnja postoji i za 31-godišnjaka, no dok ne napravimo sva vještačenja, ne mogu potvrditi jesu li bili pod utjecajem opijata ili ne - kazao je Gall. Motiv koji je doveo do nezapamćene tragedije još je uvijek nepoznat.

Sandra LACIĆ
RUKAMA OTRGNUO BICIKL KOJI JE BIO LANCEM VEZAN ZA OGRADU!

Da je pri istrčavanju iz stana 27-godišnjak bio u rastrojenom stanju govori činjenica, pričaju susjedi, da je rukama uspio otrgnuti bicikl koji je lancem bio privezan za ogradu stubišta! Ludilo se nastavilo na petom katu, gdje je sa zida uzeo vatrogasni aparat, kojim je lupao po vratima drugih stanara. Potom je pokušao otvoriti prozor, ali kako je bio zaključan, razbio ga je aparatom za gašenje požara. Unatoč oštrom staklu, uspio se provući kroz prozor i požarnim stepenicama se popeti na krov. Pri tome se izrezao jer su se tragovi zgrušane krvi mogli vidjeti na limenom krovu i gromobranu. S tog se mjesta bacio na tlo...

Tomislav Gall

voditelj službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske

Dok ne napravimo sva vještačenja, ne mogu potvrditi jesu li napadač i žrtva bili pod utjecajem opijata ili ne

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

Najčitanije iz rubrike