Regija
GRADE SPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR

Babogređanima i hotel s 3 zvjezdice
Objavljeno 30. listopada, 2015.

Vezani članci

ZAVRŠENA PRVA FAZA SANACIJE ODLAGALIŠTA

Na gunjansku Kraplju i otpad iz drugih općina

BABINA GREDA – Općina Babina Greda izradila je projekt sportsko-rekreacijskog centra koji namjerava sagraditi na lokaciji stadiona NK Šokadija. Ambiciozna investicija, vrijedna oko osam milijuna kuna, predviđa brojne sadržaje kakvima se ne mogu pohvaliti ni brojni gradovi, a kamoli općine. Riječ je o atletskoj stazi punih dimenzija, dva teniska terena, stijeni za penjanje, unutarnjoj i vanjskoj teretani, turskoj i finskoj sauni, unutrašnjim terenima za badminton i swatch te velikom vanjskom igralištu od umjetne trave – punih dimenzija i montažnoj tribini sa oko 150 mjesta za sjedenje. U sklopu sportsko-rekreacijskog centra, doznajemo od načelnika Josipa Krnića, predviđena je gradnja restorana i hotela s 36 ležaja.

- Babina Greda smještena je uz vrlo prometnu i frekventnu autocestu A3, Zagreb- Lipovac, odnosno međunarodni granični prijelaz Bajakovo, pa su potrebe za smještajnim kapacitetima velike. Zato i planiramo gradnju hotela s tri zvjezdice koji će se dobro vidjeti s autoceste i za koji će, vjerujemo, biti velikog zanimanja putnika koji njome prometuju. A nedostatak prenoćišta svih ovih godina do izražaja posebno dolazi u vrijeme održavanja naših manifestacija – Konja bijelaca, Stanarskih susreta, Bećarfesta, jer prema našim gostima ne možemo nastupiti ozbiljno. Nismo u stanju za jedan autobus ljudi osigurati smještaj, što nam je velik nedostatak i što nam je tjeralo brojne goste - kaže Krnić.

Babogredci projekt namjeravaju kandidirati na Mjeru 7 iz Programa ruralnog razvoja - „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, gdje su prihvatljiva ulaganja u naseljima s najviše 5000 stanovnika. Krnić očekuje da će, kako je i najavljeno, resorno ministarstvo natječaj raspisati 15. studenoga.M.Lešić-Omerović

Planirani su atletska staza, tereni za tenis, badminton i swatch, stijena za penjanje, teretane, saune

Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike