Dome slatki dome
ELEGANTNO I OPUŠTAJUĆE

Maslinastozelena je hit-boja ove jeseni
Objavljeno 29. listopada, 2015.
Apsolutni hit je kombinacija maslinastozelene i sive boje

Vezani članci

TOPLE BOJE STVARAJU UGODNU ATMOSFERU

Dopustite jeseni da vam razigra maštu

S ve zelene nijanse neutralne su i jednostavno se kombiniraju s mnogo drugih boja. Zelena je boja prirode i opisuje se kao boja sklada.

Iznenađujuće je kako maslinastozelena pristaje gotovo svakoj prostoriji i stilu. Tako će, na primjer, pastelna maslinasta upotrijebljena u kupaonici dati spa izgled.

Maslinastozelena može se upotrijebiti na zidovima, dekoracijama, namještaju, mogućnosti su beskrajne i samo mašta je granica. I dok će za jedne maslinastozelena donijeti smirenost, za druge će biti boja elegancije. Apsolutni hit ove jeseni je kombinacija maslinastozelene i sive boje, iako tehnički siva nije boja. U toj kombinaciji i zelena i siva su neutralne boje.

Maslinastozelena može se upotrijebiti kao osnovna boja zidova ili pak kao akcentna. Kao osnovna najčešće se upotrebljava neka pastelna nijansa, ali ako želite stvorite dramatičnu sliku, slobodno posegnite za nekom tamnom nijansom. Kao akcentna može poslužiti nijansa mahovine. Naravno, uvijek dobra opcija su i tapete, a ovaj put istaknuli bismo klasične, retrotapete cvjetnog uzorka. Takvi interijeri izgledaju svježe, elegantno i opuštajuće. Idealna je za radne sobe, blagovaonice i spavaće sobe, ali i u svim drugim prostorijama doma.

Maslinastozelena vrlo će lijepo izgledati u interijerima u kojima je drveni namještaj tamnih boja. Pastelne nijanse lijepo će se slagati s namještajem boje bukve. Sve to učinit će interijer toplijim i prirodnijim. Zelena boja u kombinaciji s kožnim namještajem dobitna je kombinacija. Bilo da je koža zelene boje, crvene ili smeđe, u zelenim interijerima doći će do punog izražaja u svoj svojoj ljepoti. Moderan izgled interijera stvorite upotrebom tapeciranog namještaja geometrijskog uzorka zelene boje.

Zelena boja slaže se s crvenom. Međutim, potrebno je odabrati nijansu koja će najbolje odgovarati s maslinastozelenom. To ovisi i o tonu osnovne boje, tako će se tamnomaslinastozelena dobro slagati s tamnocrvenom, bojom krvi. Crvena je u ovom slučaju akcentna pa se može upotrijebiti na jastucima, prekrivačima, zavjesama, vazama, posudama... I druge boje mogu se kombinirati s maslinastom, a jedna od njih je narančasta. Pri tome treba izabrati zemljane tonove narančaste. Nemojte se zadržati samo na te dvije boje, maslinastu kombinirajte i sa smeđom, tirkiznom, zlatnom i drugim bojama.

Zelenom bojom vrlo lako možete postići željeni ugođaj i izgled. Bilo da ćete je upotrijebiti kao osnovnu boju ili akcentnu, u njoj ćete svakako uživati. (J.Kn.)

MASLINASTOZELENA

pristaje gotovo svakoj prostoriji i stilu

Možda ste propustili...

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike