Regija
ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ U OŠ “KRALJ TOMISLAV” NAŠICE

Za dvoranu županija daje 625.000 kn
Objavljeno 27. listopada, 2015.

Vezani članci

ENERGETSKA OBNOVA OŠ DOBRIŠE CESARIĆA

Za 686 tisuća kuna zamijenit će krovište

NAŠICE – Župan Vladimir Šišljagić te ravnateljica OŠ “Kralj Tomislav” Našice, Vlatka Zahirović, i predsjednik Rukometnog kluba NEXE Josip Ergović, potpisali su jučer Sporazum o suradnji na radovima na školskoj športskoj dvorani ove škole. To je bilo potrebno jer se igranje rukometnih utakmica mora prilagoditi europskim kriterijima, a to je dovoljan broj mjesta za sjedenje i posebna podloga na podu.

- Za početak smo se prilagodili. Od jedne tvrtke iz Zagreba iznajmili smo pomoćnu tribinu koja naš klub mjesečno košta između 15.000 i 20.000 kuna. Naime, dvorana mora imati minimalno 2000 sjedećih mjesta, a do sada ona može primiti do 1500 ljudi zajedno sa stajaćim mjestima. Također, iznajmili smo i podlogu od Sportskih objekata iz Osijeka, za što također plaćamo naknadu. Kako bismo sve to mogli sami imati, zatražili smo financijsku pomoć od Županije – pojasnio je predsjednik RK NEXE Josip Ergović. Dodao je kako je RK NEXE sa svojim sponzorima već prije uložio novac u nabavu semafora, rekonstrukciju svlačionica i tribina te nove mreže i golova.

Za rekonstrukciju našičkog “sportskog hrama”, u kojem se igraju i rukometne utakmice Kupa EHF i SEHA lige, Županija je planirala 625.000 kuna.

- RK NEXE zaslužuje da mu se novčano pomogne da zadrži kvalitetu koju je ostvario u proteklih deset godina – napomenuo je župan Šišljagić, koji je posjetio i Srednju školu Isidora Kršnjavoga, gdje se uvjerio kako napreduju radovi na postavljanju javne rasvjete, za što je Županija osigurala oko 400.000 kuna. Župan je obišao i zgradu Doma zdravlja, u čiju je energetsku obnovu uloženo više od 600.000 kuna. S. Fridl

Vodovod i kino

Jučer je potpisan i Ugovor o financijskim potporama iz županijskog proračuna za projekt digitalizacije kinodvorane te obnovu magistralnog cjevovoda u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Našicama. Gradonačelnik Krešimir Žagar zahvalio je Županiji što će financirati rekonstrukciju dvorane, ali i na potpori ostalim investicijama. “Na županijska će se sredstva nadovezati i ona iz Hrvatskih voda i Našičkog vodovoda te će se obnoviti dio vodovoda u jednoj od glavnih ulica u Našicama, ali i konačno riješiti digitalizacija kina, za što su sredstva osigurali i Ministarstvo kulture i Grad Našice”, naglasio je Žagar.

Najčitanije iz rubrike