Osijek
NOVOST UZ IGRALIŠTA ZA PSE

Praonice za pse uskoro se
otvaraju na Jugu 2 i Sjenjaku
Objavljeno 28. listopada, 2015.
Praonica će raditi na način samoposluživanja, poput onog za automobile

Za tjedan, najduže dva u Osijeku će se otvoriti dvije praonice za pse, popularnije kao “dog wash”, koje već privlače pozornost prolaznika na dvjema lokacijama u gradu na kojima su postavljene.

Uprljane šapice i dlaka nisu rijetkost kad je riječ o psima, a koliko je katkad, nakon šetnje i igre, nezgodno okupati ga u kućnom okruženju, znaju brojni vlasnici. No uskoro će svoje ljubimce moći okupati izvan kuće ili salona za pse.

- Praonice smo smjestili uz parkove za pse, konkretno u parku Lajka na Jugu 2 i parku Garo na Sjenjaku, a sjetili smo se toga shvativši kako mnogo ljudi smatra nepraktičnim prati psa u vlastitoj kupaonici ili u dvorištu, pa onda to čine vrlo rijetko, što nije dobro. Za sada su praonice smještene na spomenutim dvjema lokacijama, no nije isključeno da će ih biti i više - pojasnila je Matea Gracek iz tvrtke Skyline. Dodaje kako slične praonice za pse već postoje u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a ovu originalnu ideju i novost uskoro će moći iskušati i brojni vlasnici pasa u Osijeku. Štoviše, komentari na društvenim mrežama vrlo su pozitivni. Vlasnicima, čini se, nije teško automobilom dovesti psa na pranje u praonicu, gdje ga može i osušiti sušilom i potom čistog automobilom odvesti kući.

Psa će vlasnici moći oprati, pojašnjava Gracek, za iznos od jedne do 50 kuna, a aparat prima i kovanice i papirne novčanice. Uz pranje, šamponiranje i ispiranje te korištenje sredstva za buhe ili dezinfekciju kade, moguća je opcija i pauziranje.

- Prosječno pranje stoji 30 kuna i za šest minuta moguće je oprati psa te koristiti pet minuta stanke. Prostor će biti grijan tako da je psima, ali i njihovim vlasnicima, toplo, a ljeti planiramo uvesti klimatizaciju. Inače, točan datum otvorenja još ne znamo, no otvorit ćemo ih vrlo skoro, na veselje vlasnika i njihovih ljubimaca - poručila je Gracek.

Marija MIHELIĆ

30

kuna prosječna je cijena pranja

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike