Osijek
EDUKATIVNA RADIONICA VEZANJA VEZICA ZA DJECU PREDŠKOLSKE DOBI

Djeca rekla zbogom “čičku” na obući
Objavljeno 27. listopada, 2015.

Udruga Vedri grad iz Osijeka organizirala je proteklog vikenda edukativnu radionicu vezanja vezica za djecu predškolske dobi. Radionica je održana u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, u igraonici.

Jedna od vještina koje djeca teže svladaju je vezivanje vezica. Roditelji često odgađaju učiti dijete tu zahtjevnu, ali nužnu vještinu zbog nedostatka vremena ili strpljenja pa im najčešće kupuju obuću “na čičak”. Većina je djece, međutim, sposobna naučiti vezivati vezice u dobi od četvrte do šeste godine, a ako dijete već ima šest godina i sprema se za polazak u školu, pravo je vrijeme da to nauči. Ova je edukativna radionica imala za cilj pomoći roditeljima da im djeca kroz zajedničku vježbu i igru nauče vezivati vezice. Na radionici su bili osigurani materijali koje su djeca ponijela kući kako bi nastavila usavršavanje svoje nove vještine. Vezice su se vezale na način “zekine uši”, koji djeca najlakše usvajaju.

Inače, u udruzi Vedri grad kažu kako svojim djelovanjem žele učiniti nešto kako bi život u našem okruženju bio vedriji i kvalitetniji. Osim toga, žele promicati ljudska prava i slobode, jednakost, solidarnost, aktivizam, nenasilje i humanost, ekologiju i održivi razvoj, znanost, umjetnost i kulturu. Više o udruzi možete saznati na www.vedrigrad.hr. (I.R.G.)

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike