Osijek
SARVAŠANI OSTAJU BEZ WEB-IZVORA INFORMACIJA

Volonterski portal www.sarvas.info bez podrške ne može opstati
Objavljeno 26. listopada, 2015.

Nakon deset godina djelovanja sarvaškom portalu www.sarvašs.info prijeti gašenje. Pretrpio je i preživio probleme od početničkih muka do napada na svoje stranice turskih i ruskih hakera sve do danas, kada administrator portala Josip Fištorivić, koji je do sada sve troškove za održavanje te stranice sam podmirivao, više nema ni volje ni financijske snage.

Podsjetimo, Fištrović je volonterski s entuzijazmom krenuo u taj projekt vrijedno bilježeći kao kroničar svog mjesta vijesti iz javnog života Sarvaša, od župnih aktivnosti do rada Vijeća Mjesnog odbora Sarvaša i udruga.

- Volio bih kada bi netko sudjelovao u troškovima, koji zaista nisu veliki, samo za domenu i njezin smještaj na server. Pišem i fotografiram sam, bez i jedne kune naknade, očekivao sam da će možda priskočiti Mjesni odbor, ali sam se očitio prevario. Svima bi trebalo biti u interesu da Sarvašani dobiju informaciju o tome što se događa ne samo u njihovu mjestu nego i u Osijeku, a vezano je uz Sarvaš te sve servisne informacije... - priča taj marljivi kroničar događaja u mjestu koji je osmislio i web-stranicu DVD-a Sarvaš, seoski oglasnik, župne informacije...

O tome koliki je iznos potreban da sve s portalom funkcionira Fištrović kaže kako se radi o samo nekoliko stotina kuna, stoga se čudi što ne nailazi na razumijevanje i potporu svih onih o čijim aktivnostima izvještava i piše.

- Mnogi znaju za stranicu sarvas.info, ali ne poduzimaju ništa da bi ta stranica opstala i nastavila informirati mještane o tome što se događa i radi u Sarvašu. Ja više ne mogu i ne žalim sam pokrivati sve troškove, unatoč riječima podrške ljudi koji posjećuju sarvas.info, čak i iz Australije i mnogih drugih država. Oni preko pozamašne galerije od nekoliko tisuća slika i tekstova mogu svakodnevno pratiti što se događa u njihovu rodnom mjestu ma gdje u svijetu bili. Ako, dakle, potpora uskoro ne pristigne, jednostavno smatram kako više nema smisla da uza sve što sam radim bez naknade i dalje sam plaćam i sve troškove, pa ću stranicu, jednostavno, ugasiti - kaže Fištrović. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike