TvObzor
LEAH REMINI

Kako sam preživjela
Hollywood i scijentologiju
Objavljeno 23. listopada, 2015.

Glumica Leah Remini (45) napustila je scijentološku crkvu 2013., a sada je odlučila otkriti sve tajne u svojoj autobiografiji. Zvijezda popularne humoristične serije “Kralj Queensa”, koju smo svojedobno imali prilike gledati na Novoj TV i RTL-u 2, kaže da očekuje burne reakcije, pa čak i tužbe, kad budu objavljeni njezini memoari “Problematična: Kako sam preživjela Hollywood i scijentologiju”.

Knjiga bi trebala biti objavljena tijekom studenoga, a u njoj će Leah razotkriti nemilosrdne metode scijentologije, uključujući ucjenu i zlostavljanje, kao i kontroliranje poznatih glumaca poput Toma Cruisea (53) i Kirstie Alley (64).

Smatraju me lošom osobom

Leah Remini punih je trideset godina bila posvećena ovoj religiji, ali ju je prije dvije godine, uz pomoć svoje prijateljice Jennifer Lopez (46), odlučila napustiti, spremna na to da će se zbog tog poteza naći na “crnoj listi” crkve te da će je oni pokušati uništiti.

- Kad odete, možete otići tiho - ako se 'običan' čovjek, anonimac. Ali ako ste imalo poznati, crkva na vas stavlja 'pečat' i smatra vas lošom osobom. Nitko mi više neće govoriti kako trebam razmišljati, nitko mi neće govoriti s kim smijem, a s kim ne smijem razgovarati - rekla je Leah u jednom intervjuu 2013. Glumičina cijela obitelj, uključujući njezinu majku, supruga Angela Pagana (47) i kći Sofiju (9), prakticirala je scijentologiju.

- Neću šutjeti. Nismo imali izbora i pretrpjeli smo teške posljedice kad smo izišli. Ako ste odmalena odgajani u toj religiji, niste odani svojoj obitelji, nego vam je crkva na prvom mjestu. Nisam željela svoju kćer odgajati tako, da joj je crkva sve, i majka i otac. Da ovisi o crkvi - dodala je glumica. Otkrila je i to da crkva zahtijeva da joj njezini članovi posvete najmanje tri i pol sata svakog dana, sedam dana tjedno, pa je imala vrlo malo vremena za svoju obitelj.

Razotkrila slavne kolege

U svojoj knjizi razotkrit će i najslavnije pripadnike scijentologije, uključujući i Toma Cruisea, Johna Travoltu (61) i Kirstie Alley, koja s njom sada odbija razgovarati. Kad je otišla iz crkve, njezinim prijateljima i obitelji savjetovano je da zauvijek prekinu sve odnose s njom. Leah godinama pokušava otkriti istinu o Michele Miscavige (54), supruzi šefa scijentološke crkve Davida Miscavigea (55), koju nitko nije vidio još od kolovoza 2007. Leah je policiji prijavila njezin nestanak, ali su joj oni poručili da nemaju osnove za istragu. Ona se zbog toga sukobila i sa samim Davidom Miscavigeom na vjenčanju Toma Cruisea i Katie Holmes (37) u Italiji, a kad se vratila u SAD, našla se na meti kontrole crkve, mjesecima je išla na ispitivanja i “modifikacije ponašanja” u scijentološkom centru, u Clearwateru, na Floridi. To je trajalo sve dok Leah nije pristala odustati od prijave. Osim što su ispitivanja bila brutalna, Leah tvrdi da je morala platiti 300 tisuća dolara. Kao odgovor na tvrdnje koje iznosi u svojoj autobiografiji, scijentološka crkva je navela da je glumica “opsjednuta sramotnim iskorištavanjem njezine nekadašnje religije patetično pokušavajući dobiti publicitet”.

Napustila školu i radila kao konobarica

Leah Remini rođena je 1970. u Brooklynu, a u dobi od 13 godina preselila se u Los Angeles. Pokušavala se uklopiti u svoje novo susjedstvo imitirajući izgled i stil lokalnih američkih Meksikanaca. S 14 godina napustila je školu protiv majčine volje. Na početku radnog života radila je mnogo različitih poslova, kao konobarica i prodavačica osiguranja. U televizijske studije ušla je sredinom osamdesetih, kad je dobila epizodnu ulogu u seriji “Predsjednik razreda”. Kasnije se pojavila u kultnoj humorističnoj seriji “Kafić Uzdravlje”.

Godine 1989. dobila je glavnu ulogu u seriji "Living Dolls", a dvije godine poslije igrala je gostujuću ulogu Stacey u tinejdžerskoj seriji “Školsko zvono”. Uloga koja ju je najviše proslavila jest Carrie Heffernan u humorističnoj seriji “Kralj Queensa” (1998.-2007.).

Adrian ANDREJEK

IME I PREZIME: Leah Marie Remini

DATUM ROĐENJA: 15. lipnja 1970.

MJESTO ROĐENJA: Brooklyn, New York

LJUBAV: Angelo Pagan, suprug

DJECA: Sofia Bella, kćer

ZVIJEZDA SERIJE

KRALJ QUEENSA OTKRIVA STROGO ČUVANE TAJNE

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike