TvObzor
DJEČJI SHOW ZVJEZDICE

Meri Andraković & Valeria Jacek: Svi smo si podrška pred nastup, dijelimo tugu kada netko ispadne i neizmjernu sreću kada prođe
Objavljeno 23. listopada, 2015.
Obje su složne da je trema uvijek prisutna, ali i da nestane kada kroče na pozornicu.

U subotu, 24. listopada, na RTL-u, od 20 sati gledat ćemo polufinalnu emisiju dječjeg glazbeno-natjecateljskog showa Zvjezdice, u kojoj će nastupiti čak troje Slavonaca. Marina Bulića (10) iz Višnjevca upoznali smo ovih dana na stranicama dnevnog izdanja Glasa Slavonije, a u ovom broju TV Obzora predstavljamo Meri Andraković (15) iz Belišća i Valeriju Jacek (15) iz Đakova.

Meri ima mnogo iskustva u javnim nastupima; bila je i na audiciji za X Factor, ali je bila premlada da prođe dalje. Svira električnu gitaru, sluša pop-rock i country, voli Guns'n'Roses, Led Zepelin, Dire Straits, ABBA-u, Sama Smitha, Plavi orkestar... Hobiji su joj pjevanje i pisanje pjesama, a u slobodno vrijeme trči, trenira odbojku i ide u teretanu. Za sebe kaže da je osjećajna, smiješna i tvrdoglava, dok bi njezini prijatelji rekli da je zabavna, tvrdoglava i da se uvijek smije. Dobra je u čuvanju tajni, zato je prijatelji i vole. Valeria uglavnom pjeva strane pjesme. Svira klavir pet godina, a glazbenu školu pohađa već tri godine. Voli pop glazbu, posebice pjesme grupa kao što su Maroon 5, Guns'n'Roses, Bijelo dugme i Teška industrija, a ne voli džez. Također voli i Adele i Lanu Jurčević. Hobiji su joj pjevanje, plesanje i gluma. Zanima je moda, pravljenje frizura, ali i atletika. Za sebe kaže da je komunikativna i emotivna osoba. Prijatelji kažu da često pomaže drugima, da je optimistična i zabavna u društvu.

Kako ste se odlučile prijaviti za show Zvjezdice - ili vas je prijavio netko iz obitelji?

MERI: Na Zvjezdice sam se prijavila sama, no uz svestranu podršku roditelja koji su mi bili i jedina pomoć prilikom priprema za audiciju te nastupe koji su zatim uslijedili.

VALERIA: Prijavila sam se sama, od malih nogu pjevam, ali do sada nisam primijetila pjevačka natjecanja ovoga formata, stoga sam jedva dočekala da se prijavim.

Ovo vam nije prvi javni nastup, gdje ste nastupale do sada?

MERI: Do sada sam nastupala uglavnom na lokalnim festivalima pjevača amatera, od kojih bih izdvojila Rombergove glazbene večeri u Belišću, na kojima sam prošle i pretprošle godine osvojila prvo mjesto po ocjenama žirija (pretprošle godine u samostalnom nastupu, a prošle u duetu). Posljednjih sam nekoliko godina nastupala i na Essek Festu u Osijeku, na kojem sam pretprošle godine osvojila treće mjesto, a prošle godine prvo mjesto prema ocjenama žirija (u mlađoj skupini). Također sam posljednjih nekoliko godina nastupala na reviji pjevača amatera Ljeta Valpovačkog u Valpovu, koja nije natjecateljskog karaktera.

VALERIA: Nastupala sam nekoliko godina na Zlatnom glasu Đakova, u humanitarnim akcijama, u sklopu školskih priredbi, rukometnim utakmicama i tomu slično.

Kakav je osjećaj biti u polufinalu Zvjezdica? Imate li tremu?

MERI: Divan je osjećaj znati da si se plasirao između više od 1000 prijavljenih kandidata u 20 najboljih, a konkurencija pri tom nije bila nimalo laka. Trema je prije nastupa uvijek prisutna, dok ne izađem na pozornicu. Već prvim taktovima pjesme ona polako nestaje.

VALERIA: Osjećaj je izvrstan. Naravno, trema je uvijek prisutna, ali potpuno nestane kad stanem pod svjetla pozornice.

Jeste li stekle nova prijateljstva među zvjezdicama?

MERI: Atmosfera u backstageu tijekom svih dosadašnjih nastupa bila je odlična. Upoznala sam mnogo kvalitetnih i dobrih mladih ljudi s kojim ću svakako ostati u kontaktu i dalje. Najviše sam se družila s Ivom Prgić, Valeriom Jacek, Anteom Kavelj, Davidom Đorđijevskim i Marinom Bulićem.

VALERIA: Naravno, sa svima se družim i nadam se da će se prijateljstvo i druženje održati i nakon završetka showa. Svi smo si velika podrška pred nastup, zajedno dijelimo i tugu kada netko ispadne, a isto tako osjećamo neizmjernu sreću kad netko prođe dalje.

Kako birate pjesme za nastupe?

MERI: Pjesme za nastupe biram na osnovu osobnog glazbenog ukusa te svojih glazbenih sposobnosti, odnosno biram one pjesme koje mi se najviše sviđaju i koje najbolje odgovaraju mom rasponu glasa. Kako sam se za Zvjezdice pripremala sama, bez mentora i stručne pomoći asistenata (što mnogi natjecatelji imaju), dakle isključivo u krugu svoje obitelji (najviše s tatom), nadam se da će žiri znati cijeniti i tu činjenicu. Trudim se izvoditi pjesme na vlastiti način, ne kopirajući pritom originalne izvođače i uvijek se trudim prenijeti svoje emocije publici. Za nastupe sam mnogo vježbala i eto, do sada mi se uloženi trud isplatio. Nadam se da će tako biti i nadalje, u polufinalu, koje slijedi u subotu.

VALERIA: Osobno volim balade, ali moji bližnji kažu da dobro zvučim kad pjevam i malo brže pjesme pa sam napravila kompromis i birala od svega pomalo.

Adrian ANDREJEK

POLUFINALE

ĆEMO GLEDATI U SUBOTU, 24. LISTOPADA, U 20 SATI NA RTL-u

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike