Sport
OSJEČKI KOŠARKAŠI NAPOKON KOD KUĆE

Na premijeru u Gradskom vrtu stiže najjača momčad lige
Objavljeno 21. listopada, 2015.
Zagreb je prošle jeseni, također u 4. kolu, poražen u Gradskom vrtu

Nakon tri odigrana kola A-1 hrvatske lige košarkaša tercet klubova još ne zna za pobjedu. U toj su skupini i Vrijednosnice Osijek, koje na otvaranju prvenstva nisu imale baš poželjan ždrijeb. Naime, oba dosadašnja dvoboja (u jednoj rundi bili su slobodni) “brokeri” su odradili u gostima, u Dalmaciji, gdje su bodovi i ostali. No protiv Ribola Kaštela i Splita moglo se napraviti i nešto više, jer momčad Vladimira Krstića bila je konkurentna, ali to ipak nije bilo dovoljno da se s puta donesu i bodovi.

- U oba slučaja imali smo vodstvo na poluvremenu, u Kaštelima smo bili u igri do kraja, a prošlog smo vikenda platili ceh loše odrađene četvrtine. Treću smo izgubili s 13 razlike, a preostale tri mi smo bili u plusu - kaže trener košarkaša s Drave, koji su uz malo sreće i koncentracije mogli ostvariti bar jednu pobjedu.

- Bez obzira na poraze, igrom nisam nezadovoljan. Neke stvari, posebno u gostima, moraju ti se poklopiti i otvoriti, nama nisu. Tu prije svega mislim na napadački učinak zaštićenih igrača, koji su u dvije utakmice trice kombinirano gađali 1-16. Uglavnom je bila riječ o čistim, otvorenim situacijama, a ostaje vjerovati da će i to proraditi, nadam se što prije. Bez tog napadačkog doprinosa teže je stići do željenog, posebno na strani - smatra Krstić, koji vjeruje da će dobre igre biti nagrađene i adekvatnim rezultatom.

- Objektivno, prve dvije utakmice u prvenstvu igrati na gostovanjima, uz to tradicionalno neugodnim, nikome nije idealna opcija. Naravno, da smo nešto donijeli iz Dalmacije, ne bismo previše razgovarali i razmišljali o ždrijebu. Ne razmišljamo ni sada, jer okrećemo se napokon domaćoj premijeri.

A ona će samo upotpuniti tezu o neugodnom ždrijebu, jer domaće otvaranje slijedi ove subote protiv momčadi koja je po prognozama broj jedan u trenutnoj A-1 konkurenciji. U Gradski vrt stiže Zagreb, u kojem je trener Osječana proveo i dio bogate igračke karijere.

- Naš sljedeći suparnik opravdano ima ulogu najjače momčadi u ligi. Imaju u svojim redovima iskusnih i prekaljenih internacionalaca, mlade državne reprezentativce, a, na kraju krajeva, sve kazuju i rezultati. U Gradski vrt stižu bez poraza, s tri pobjede na kontu, a mi tek trebamo i želimo ostvariti prvu. Prošle smo sezone uspjeli, potrudit ćemo se i ove to ponoviti - priželjkuje Krstić.

Za podsjetnik recimo da je prošle jeseni, također u 4. kolu, Zagreb stigao u goste, a Osječani su ipak na kraju stigli do prve pobjede. Repriza je itekako poželjna, a, bez obzira na snagu suparnika, vjerujemo i moguća.

MARKETINŠKA AKCIJA
“Moj grad, moj tim”

Košarkaška sezona već je počela, ali ona prvoligaška u Osijeku tek kreće. U subotu, u 20 sati, domaću ovosezonsku premijeru Vrijednosnice Osijek u maloj dvorani Gradski vrt igraju protiv Zagreba. U klubu žele što brojniju podršku s tribina, stoga su se odlučili i na dodatni marketing. U suradnji s Gradom pokrenuli su akciju “Moj grad, moj tim”, a riječ je o plakatima na kojima igrači jedinog slavonskog A-1 ligaša najavljuju svoju sedmu sezonu u elitnom razredu. (N.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike