Novosti
IZVANRASPRAVNO VIJEĆE ŽUPANIJSKOG SUDA

Opet odbijena jamčevina, Sanader ostaje u zatvoru
Objavljeno 19. listopada, 2015.

Vezani članci

JAMSTVA NUDE SUPRUGA I PRIJATELJI

Za Sanadera ponuđeno sedam nekretnina

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu ponovno je odbilo prihvatiti jamčevinu za izlazak bivšeg premijera i bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera iz Remetinca. Ovaj put njegovi su odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović kao jamstvo da Sanader neće pobjeći iz zemlje, dopusti li mu se da se na ponovljenom suđenju brani sa slobode, ponudili sedam nekretnina. Dvije su u vlasništvu supruge Mirjane Sanader, a nekretnine su na raspolaganje dali i Sanaderovi prijatelji Luka Bebić, Jerko Rošin, Marijo Zubović, Josip Radoš i Jerko Duško Suić. “Vijeće je opet odbilo prijedlog Sanaderove obrane, koja daje jamčevinu u obliku sedam nekretnina. Razlog odbijanja je nekretnina u suvlasništvu Mirjane Sanader jer nije etažna vlasnica nekretnine i nije obavljena procjena trećine nekretnine. Problem je i u nekretnini u vlasništvu Luke Bebića, jer njegova izjava nije usklađena s procjenom vještaka. I stan koji daje Josip Radoš je problematičan, jer je dopuštenje dala njegova supruga, koja nije vlasnik niti ima punomoć. Luka Bebić je dao izjavu da daje založno pravo na nekretnine koje nisu uključene u procjenu građevinskog vještaka. On je dao izjavu da daje katastarske čestice, tj. da odobrava zalog na kuću i zemljište, a vještak je uzeo u procjenu više nekretnina. Bebić mora dati odobrenje da daje zalog za sve nekretnine na čestici”, objasnio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Na odluku koju Izvanraspravno vijeće donese moguće je uložiti žalbu Vrhovnom sudu. Odvjetnici Sloković i Prodanović odbili su komentirati odluku. Vidljivo ljutiti i nervozni samo su prošli pokraj novinara.

Podsjetimo, Sanaderu je Vrhovni sud ukinuo presudu te mu produžio istražni zatvor u slučaju "Fimi media" i zamijenio ga jamstvom od 12,4 milijuna kuna. (E.S.)

Možda ste propustili...

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BANOŽIĆA

Izazvao prometnu nesreću iz nehaja?

Najčitanije iz rubrike