Osijek
OŠ TENJA U PROGRAMU ERASMUS+

Po kreativne metode u Malagu, Barcelonu, London, Lisabon, Istanbul i Oxford
Objavljeno 15. listopada, 2015.
Učitelji će na nove načine prenositi znanja na učenike

Osnovna škola Tenja sudjeluje u programu Erasmus+, Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), u potprogramu KA1 (Ključna aktivnost 1), s projektom Classroom of tomorrow, koji provode godinu dana, a u njega je uključeno sedam djelatnika škole, članova školskog tima.

To su koordinatorica projekta Jadranka Bando, tajnica škole, i učitelji Veseljko Ničić (engleski jezik), Tihana Lončar (engleski jezik), Renata Čeč (hrvatski jezik), Tamara Lajoš (matematika), Silvija Škobić (likovna kultura) i Arijana Šmit (glazbena kultura). U sklopu projekta oni odlaze na mobilnosti - stručna usavršavanja u inozemstvo, a novostečena znanja prenose učenicima. Do sada je realizirano pet usavršavanju, a do kraja godine slijede još dva.

Koordinatorica Jadranka Bando bila je u Malagi (Španjolska), a tema seminara bila je kako razviti europsku i internacionalnu dimenziju škole te kako razvijati školska partnerstva i zajedničke projekte. Učiteljica Tamara Lajoš bila je na seminaru u Barceloni, a teme su bile: suradnja u učenju, međupredmetne aktivnosti, istraživanje, rad na projektu i socijalna svijest, videoprodukcija u nastavi prirodne grupe predmeta. Učitelj Veseljko Ničić bio je na seminaru u Londonu, gdje je naučio kako u nastavi stranog jezika primijeniti nove kreativne metode u učenju.

Učiteljica likovne kulture Silvija Škobić sudjelovala je na stručnom usavršavanju u Lisabonu, a teme su bile: europsko građanstvo i identitet, vještine i kompetencije interpretacije muzeja, građenje dugoročnih odnosa s kolegama u Europi, bolje razumijevanje europskog školskog sustava i mnoge druge.

Učiteljica glazbene kulture Arijana Šmit u Istanbulu je, s drugim sudionicima seminara, učila kroz izvanučioničku nastavu o povijesti, umjetnosti, likovnoj kulturi, književnosti, na osnovi onoga što se čuje, intenzivno slušajući, zatvorenih očiju. Do kraja projekta učiteljice Tihana Lončar i Renata Čeč putuju na seminar u Oxford na stručno usavršavanje o metodi CLIL, gdje će kroz neformalne oblike učenja i rada steći nova znanja i vještine, koje će moći integrirati u rad s učenicima.

- Sudjelovanjem u projektima u sklopu programa Erasmus+ želimo poticati učitelje na usavršavanja, stjecanje novih znanja i vještina, integraciju novih znanja u nastavnu praksu, što će u konačnici pozitivno utjecati na prenošenje znanja na učenike i motivaciju za daljnji rad - kaže koordinatorica Jadranka Bando.

Vesna LATINOVIĆ
INOVATIVNE I KREATIVNE AKTIVNOSTI

“Sudionici mobilnosti sudjelovanjem u projektu razvit će svoje profesionalne vještine, a primjenjujući nove metode u nastavi unijet će inovativni pristup u rad s učenicima. Cilj nam je stvoriti izazovne, inovativne i kreativne aktivnosti za učenike u projektima s partnerskim školama, preko eTwinning portala i ostvariti nove kontakte te stvoriti mogućnosti za pripremu i realizaciju novih budućih partnerskih projekata. Realizacijom projekta putem mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja, OŠ Tenja postat će otvorenija, pristupačnija i efikasnija, u smislu stvaranja novih projekata i partnerstava sa školama diljem Europe”, kaže Bando.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ ZA STUDENTSKE PROGRAME

Produžen rok prijave

OD 22. DO 25. LIPNJA KRAJ ZDENCA

Prvi “Panonski folklorni festival”

OSMAŠI OŠ FRANJE KREŽME

Zadnji dan škole nabijen emocijama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVOVSKI SUNCOKRET OBITELJI KUNA

Za samo tri mjeseca narastao do 3,5 metara!

2

PROJEKT VRIJEDAN GOTOVO ČETIRI MILIJUNA KUNA

Obnova Sakuntala parka počinje drugog dana srpnja

3

ZAPOČEO PROGRAM ‘’LJETNOG SPORTSKOG KAMPA SREDNJIKA 2018’’

Djeca uživaju u brojnim sportskim aktivnostima i druženju s vršnjacima

oglas