Crna kronika
PIJANI VOZAČI I DALJE “KRSTARE” SLAVONSKIM PROMETNICAMA

Iako nije polagao vozački ispit, vozio moped - s 3,05 promila alkohola u krvi
Objavljeno 12. listopada, 2015.

FILIPOVAC - Pijani vozači i dalje su prijetnja svim sudionicima u prometu. Požeško-slavonski policajci jednog su takvog vozača zaustavili za vikend. “Vozač je upravljao mopedom pod utjecajem 3,05 promila alkohola u krvi u Lipičkoj ulici u Filipovcu. Policajci su zaustavili 41-godišnjaka u subotu, a vozio je bez položenog vozačkog ispita neregistrirani i neosigurani moped Tomos. Odveden je na triježnjenje i protiv njega se podiže prekršajni nalog - doznajemo iz PU požeško-slavonske.

Na području PU virovitičko-podravske prošloga su tjedna u prometu zatekli 40 pijanih vozača, od kojih su neki odbili alkotest. Utvrđeno je 298 prekršaja. Brže od dopuštenog požurila su 62 vozača, šest ih je vozilo tehnički nepregledana i neispravna vozila, a 21 osoba nije se koristila sigurnosnim pojasom. Dva zatečena vozača nikada nisu polagala vozački ispit, a petero ih je vozilo pod zabranom. Najviša koncentracija alkohola u krvi, 2,17 promila, izmjerena je 59-godišnjem biciklistu. Njega su policajci zaustavili u Jugovu Polju u večernjim satima prošlog ponedjeljka. Pet osoba zbog alkohola u krvi je uhićeno, tri zbog vožnje u pijanom stanju te jedna zbog vožnje pod zabranom, a jedna zbog odbijanja alkotesta. S.Lacić

ČETVERO OZLIJEĐENIH

Proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 14 prometnih nezgoda, 12 s materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Dvije prometne nezgode izazvali su pijani vozači. U dvije nezgode vozači su pobjegli.

Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike