Osijek
U OSIJEKU SE 14. I 15. LISTOPADA OBILJEŽAVA DAN BIJELOG ŠTAPA

Prošetajmo zajedno - učimo zajedno
Objavljeno 13. listopada, 2015.

U Osijeku se tradicionalno obilježava Međunarodni dan bijelog štapa, 15. listopada. Uz to, ove godine, kao i prošle, hvalevrijednu akciju organizira Muzej likovnih umjetnosti (MLU), zajedno sa Športskom udrugom slijepih (ŠUS) Svjetlost i Turističkom zajednicom grada Osijeka, i to dan ranije, 14. listopada.

- Riječ je o projektu Prošetajmo zajedno - učimo zajedno, kojim želimo promovirati kulturnu baštinu dostupnu slijepim i slabovidnim osobama. Glavna je aktivnost temeljena na snalaženju u prostoru, odnosno detaljnom mapiranju karakterističnih kulturno-povijesnih, turističkih i arhitektonskih elemenata Tvrđe - kaže Leonilda Conti, ravnateljica osječke Galerije likovnih umjetnosti.

Tako će 14. listopada, u 10 sati, slijepi i slabovidni članovi udruge ŠUS Svjetlost, zajedno s mladim volonterima, muzejskom pedagoginjom MLU-a i vodičem Turističke zajednice grada Osijeka, obilaziti Tvrđu te upoznavati prostor kroz informacije, dodir, provjere i orijentaciju u prostoru.

Mislav Pavošević, stručni suradnik u gradskoj Turističkoj zajednici, ovaj put u ulozi turističkog vodiča, dodaje kako će tom prigodom predstaviti turističku brošuru o Osijeku na hrvatskom jeziku i Brailleovu pismu. (V.L.)

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike