Regija
U ORGANIZACIJI UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA SAJMIŠTA

U Vukovaru otvoren Dom hrvatskih branitelja
Objavljeno 11. listopada, 2015.

VUKOVAR – U Vukovaru je proteklog vikenda, na adresi Sajmište 6, svečano otvoren Dom hrvatskih branitelja, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta.

Rezanjem vrpce simbolično su ga otvorili Dalibor Tomašić, sin posljednjeg zapovjednika Sajmišta Josipa Tomašića-Ose, i roditelji poginulih branitelja Zlatko Menges i Petar Čikotić, a prostor je blagoslovio velečasni Mato Martinković, župnik Župe Kraljice mučenika.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta Nikola Tarle istaknuo je kako će dom braniteljima služiti za brojne aktivnosti, među kojima su i borba za kažnjavanje ratnih zločina, kao i ostvarivanje prava branitelja. Pozvao je i sve braniteljske udruge grada Vukovara na zajedništvo kakvo su dijelili, kako je rekao, i prije 24 godine. Nazočnima se obratio i vukovarsko-srijemski dožupan Željko Cirba uputivši poziv braniteljima da svejedoče o ratnim zbivanjima.

– Teške su se borbe ovdje vodile, zato vas koji znate što se ovdje događalo i s ovog mjesta, gdje je puno vaših i naših prijatelja, članova obitelji i susjeda stradalo, molim da pišete o tome. Nemojte da sutra netko drugi piše našu povijest. Vi ste dio povijesti. Nemojte da išta prepustimo slučaju. Vukovar je podnio teške žrtve kao i cijela nam Hrvatska i o herojima se treba znati – poručio je dožupan.

Nazočni otvorenju bili su i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Igor Gavrić, kao i brojni drugi uzvanici, među kojima, dakako, i branitelji iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U programu su sudjelovala kulturno-umjetnička društva iz Novog Travnika, Bogdanovaca i Štitara.

Prije svečanosti, u crkvi Kraljice mučenika služena je sveta misa. Inače, u uređenje Doma hrvatskih branitelja na Sajmištu utrošeno je oko 220.000 kuna.S.Butigan

Prostor je blagoslovio velečasni Mato Martinković, župnik Župe Kraljice mučenika

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike