Sport
NAKON 34 GODINE UGAŠEN AK ĐAKOVO

VINKOVIĆ: Za jednu atletičarku izdvajali smo 40.000 kuna godišnje
Objavljeno 9. listopada, 2015.

ĐAKOVO – “Nakon što sam obaviješten od strane Saveza sportova o gašenju Atletskog kluba Đakovo, moram reći da sam razočaran jer je u tom priopćenju napadnut Grad Đakovo”, izjavio je jučer na press- konferenciji gradonačelnik Đakova Zoran Vinković komentirajući odluku Uprave AK-a Đakovo o gašenju sportskog društva starog 34 godine.

- Moram se vratiti u prošlost, u 2001. kada je Grad Đakovo izdvajao 600 tisuća kuna za cjelokupni sport, a od tog iznosa gotovo 350 tisuća kuna, jer su rađene određene cesije koje nisu na kraju provedene, je isplaćeno. Proračun za 2016. godinu predviđa više od 3,3 milijuna kuna za sport. Svjestan sam toga da mnogi mali klubovi nemaju uvjete kao na olimpijskim igrama, ali Atletski klub Đakovo imao je isti tretman, s obzirom na broj djece i uspjehe, kao ostali. Ni jedan član atletskog kluba nije mogao otići ni na jedno prvenstvo bez pomoći Grada Đakova. Što se tiče infrastrukture, na stadionu Croatia napravljena je podloga za atletsku stazu i traži se mogućnost da se na nju postavi tartar-staza. AK Đakovo je dugi niz godina bio podstanar na tom stadionu, u zadnjih sedam godina rekli su kako ta atletska staza nije za natjecanje, što je meni jasno, pa su sami dobrovoljno otišli - podsjetio je Vinković, te dodao:

- Najviše boli to što su svaki put kada su došli tražiti pomoć tu pomoć i dobili. A sada u javnosti iznose kako za svoj neuspjeh, svoje nemogućnosti, optužuju Grad Đakovo. Podsjetit ću da mnogi gradovi u RH nemaju atletske stadione, nemaju bacališta, samo dva ili tri stadiona imaju sve potrebno. U ovom trenutku planira se na Srednjoškolskom centru izrada atletske staze gdje će sudjelovati i Osječko-baranjska županija, a novo igralište bit će i uz zgradu nove Ekonomske škole pokraj teniskih igrališta.

Podsjetio je Vinković i na još jedno izdvajanje koje je Grad dao.

- To je možda bilo najveće izdvajanje koje je Grad Đakovo dodijelio pojedinačno, prema sportašici Maji Pačarić. Od 2008. do 2012. godine Grad Đakovo izdvojio je po 40 tisuća kuna godišnje. To su izdvojili građani ovoga grada s pozicije proračunskih sredstava namijenjenih sportu. Jasno mi je da ima još bezbroj djece koja traže takvu pažnju, ali je to u ovom trenutku nemoguće napraviti kao što je nekada bila mogućnost - zaključio je Vinković. M.Muškić

Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike