Sport
NOGOMETNI MEMORIJAL “BLAGO ZADRO”

Osijek u finalu protiv Širokog Brijega
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Hajduk u polufinalu poražen od momčadi iz BiH

Unaprijed je bilo jasno kako će nogometaši Osijeka imati lak zadatak u prvom nastupu na 5. memorijalu Blage Zadre. Naime, Vukovar 1991 bio je prisiljen nastupiti s juniorskom momčadi s obzirom na to da nije uspio promijeniti termin prvenstvenog trećeligaškog susreta protiv Slavije iz Pleternice. I tako je trener Osijeka Zoran Zekić izgubio mogućnost prave provjere u toj utakmici jer je ona bila posve neravnopravna, a o tome svjedoči i činjenica da je Osijek već u prvom poluvremenu zabio pola tuceta pogodaka mladim Vukovarcima. U nastavku je zaigrala posve nova momčad bijelo-plavih, koja je samo dovršila posao koji je započet u prvom dijelu. Tako su Osječani puno lakše nego što su to očekivali izborili nastup u nedjeljnom finalu u kojem će za naslov igrati protiv Širokog Brijega. Naime, u drugom polufinalnom susretu Blagina Memorijala kombinirana momčad splitskog Hajduka koju su u većini činili igrači Hajduka II (zbog čega su Splićani izazvali nezadovoljstvo domaćina) pod vodstvom trenera Marija Osibova poražena je od Širokog Brijega s 2:0 (1:0). Široki Brijeg je poveo pogotkom Ivankovića u 37. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Barišić u 82. U nedjelju se susret za treće mjesto između Hajduka i Vukovara 1991 igra u 13.30 sati, a od 15.30 na rasporedu je finale između Osijeka i Širokog Brijega. (D.Kl.)

OSIJEK                             10  (6)
VUKOVAR 1991                     0

VUKOVAR - Stadion HNK Borovo. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 100. Sudac: Zoran Abadžić (Vukovar). Strijelci: 1:0 Grgić (5), 2:0 Čuljak (13), 3:0 Štrkalj (16), 4:0 Grgić (24), 5:0 Arsenić (36), 6:0 Šorša (40), 7:0 Špoljarić (54), 8:0 Roce (58), 9:0 Aganspahić (67), 10:0 Roce (84).

OSIJEK: Mikulić, Arsenić, Lukić, Lesjak, Špičić, Šorša, Tscveiba, Šarić, Čuljak, Grgić, Štrkalj. Još su igrali: Žitnjak, Kurtović, Džolan, Špoljarić, Roce, Škorić, Kurtović, Aganspahić, Matas, D.Mihaljević.

VUKOVAR 1991: Salopek, Šibalić, Krajina, Majtanić, Lovrić, Rist, Matijević, Duvnjak, Kožul, Ivančević, Muhadri. Još su igrali: Brajković, Đilas, Kosor, Smojver, Pole, Šota, Uhlarik, Jakubec, Brajković.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike