Osijek
PROJEKT “BRŽE, VIŠE, JAČE”

Školuju mlade web dizajnere i organiziraju Dane sporta i mladih
Objavljeno 9. listopada, 2015.

U sklopu projekta u području regionalnih i lokalnih programa za mlade pod nazivom “Brže, Više, Jače!” Općina Antunovac i Ministarstvo socijalne politike i mladih osigurali su 85.000 kuna za dvije glavne aktivnosti projekta: edukaciju u IT sektoru (web dizajner) za mlade, i organizaciju događanja pod nazivom Dani sporta i mladih. Direktorica antunovačke Agencije za održivi razvoj RODA d.o.o., Nataša Tramišak, kaže kako je za Općinu u partnerstvu s udrugom mladih Alfa prijavila projekt koji će se provoditi tijekom 2015. i 2016. godine.

- Ministarstvo sufinancira program s 47.600 kuna, a ostatak Općina kroz proračun. Uključujući mlade u kreiranje projektnih aktivnosti i izražavanje svojih želja i potreba, projekt „Brže, Više, Jače“ učvrstit će suradnju, kreirati partnerski odnos Općine Antunovac, na čijem će se području projekt provoditi, s udrugom za mlade, podržati razvoj lokalne udruge mladih, ali i povezati ih s ostalim udrugama koje provede sportske aktivnosti za mlade u širem okruženju susjednih općina i gradova – navodi Tramišak.

Educiranjem mladih u IT sektoru za zvanje web dizajnera, za što je predviđeno 33.000 kuna, želi se podići razina njihova znanja i kreirati novi sadržaj za mlade kvalitetno organizirajući njihovo slobodno vrijeme. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike