Sport
DRUGA HNL

Uoči Šubićevca zaostatak za Šibenikom je čak 11 bodova
Objavljeno 9. listopada, 2015.

Nogometaši Cibalije remizirali su na gostovanju u Sigetu kod Hrvatskog dragovoljca. Nije im se ispunila želja drugu trećinu prvenstva otvoriti sa smanjenim zaostatkom za Šibenikom.

Nakon boda u Sigetu i pobjede Šibenika nad Zadrom sada zaostatak Cibalije za vodećom momčadi lige iznosi velikih 11 bodova. Ušli su nogometaši Miroslava Bojka u utakmicu odlično i držali sve konce u svojim rukama prvih pola sata. U tom razdoblju stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali su ponovno bili neprecizni.

- Sve je bilo kako smo se dogovorili, a onda je u 29. minuti sudac dosudio 11 metara za domaćina. Naši igrači tvrde da nije bio, a ja sa svojeg mjesta nisam mogao dobro vidjeti i procijeniti situaciju. U svakom slučaju vratar Matković odlično je reagirao i obranio taj udarac. Poslije toga smo bili konfuzni desetak minuta, da bismo opet do kraja poluvremena imali sve u svojim rukama - počeo je rezimirati susret trener Cibalije Miroslav Bojko.

I drugo poluvrijeme prošlo je u sličnoj igri. Igrači Cibalije diktirali su tempo igre, gospodarili terenom, ali pogotka nije bilo. Istini za volju i domaćin je stvorio prilika.

- Imali su i oni dvije, više bih opisao poluprilike, ali smo mi imali tri puta više, i uz to desetak šutova prema vratima. I u drugom poluvremenu smo bili bolji, ali što to vrijedi kada nismo to materijalizirila bar jednim pogotkom.

Problemi za Cibaliju nastali su krajem utakmice, točnije u 83. minuti, kada je iz igre isključen Matija Mišič zbog drugog žutog kartona, pa su Vinkovčani posljednjih desetak minuta (dvije minute sudačke nadoknade, nap.a) igrali s igračem manje. Jedan od elemenata koji je vjerojatno smetao Vinkovčanima da prezentiraju još bolju igru bio je raskvašen i mokar teren.

- Kiša je stala uoči utakmice, ali je teren bio jako raskvašen, što je pogodovalo domaćinu, koji se većim dijelom orijentirao na obranu, a nama onemogućavao brzu igru i prijenos lopte. Kada sve zbrojimo i oduzmemo, moramo biti zadovoljni osvojenim bodom. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem naših igrača, ali ostaje žal za preostala dva boda - rekao je strateg Vinkovčana.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu Cibalia igra na Šubićevcu protiv Šibenika i taj bi susret mogao odgovoriti na pitanje hoće li prvenstvo već u 12. kolu postati riješeno bar kada je riječ o prvaku. Cibalia bi uspjehom na Šubićevcu ipak mogla nastaviti utrku za izravnim plasmanom u Prvu ligu. Bez obzira na trenutno velikih 11 bodova razlike.

Antun GRGIĆ

Rezultati 11. kola

Lučko - Dugopolje 3:0, Segesta (Sisak) - Imotski 3:1, Sesvete - Dinamo II (Zagreb) 1:0, Rudeš (Zagreb) - Gorica (Velika Gorica) 3:0, Šibenik - Zadar 5:0 i Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Cibalia (Vinkovci) 0:0.

U 12. kolu, 11. listopada, sastaju se: Sesvete - Gorica, Hrvatski dragovoljac - Dinamo II, Segesta - Lučko, Dugopolje - Zadar, Šibenik - Cibalia i Rudeš - Imotski.

HR. DRAGOVOLJAC                 0
CIBALIA                                      0

ZAGREB – ŠNC "Stjepan Spajić". Gledatelja: 170. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Žuti kartoni: Jajčinović, Kluk, Tomšić, Vuco (Hrvatski dragovoljac), Ugrina, Jančić (Cibalia). Crveni karton: M. Mišić (Cibalija)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Lovrić, Kluk, Ćagalj, Petanjek, Majstorović, Zlatar, Jajčinović (od 69. Vuco), Petković (od 58. Burić), Tokić, Tomšić i Knezović.

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Mijoković, Vitaić, Mišić, Baša (od 70. Plum), Jančić (od 54. Turčin), Ugrina (od 85. Martinković).

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

KRAJ SEZONE ZA ODBOJKAŠICE OSIJEKA

Zlatni set odnio prigodu za polufinale doigravanja

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana