Sport
TRADICIONALNA VESLAČKA OSJEČKA PRIREDBA

I ove subote Iktusova Miholjska regata
Objavljeno 9. listopada, 2015.

Nakon nastupa na međunarodnim i domaćim natjecanjima, čime su odradili najvažniji dio ovosezonskih zadataka, članove Veslačkog kluba Iktus u završnici sezone još čeka nastup kod kuće. Na Dravi u Osijeku. Naime, tradicija ni ove godine neće biti iznevjerena i veslačka sezona u Osijeku doživjet će svoj vrhunac ove subote (10. listopada) kada je na rasporedu Miholjska regata.

U Iktus su stigle prijave klubova iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije, što će, posluži li organizatore i lijepo vrijeme, doista biti prava veslačka revija u kojoj će osječka publika moći uživati. Dakako, najveću pozornost privlače domaći mladići i djevojke u narančastim dresovima koji su se prošlog tjedna uspješno predstavili i na Prvenstvu Hrvatske na zagrebačkom Jarunu.

Iako su Osječani naviknuli da se Miholjska regata održava uglavnom krajem rujna ili u prvim danima listopada, ovaj put natjecanje je malo prolongirano, i to zbog zgusnutog kalendara državnih prvenstava zemalja u regiji. Izbor je pao na 10. listopada kako bi u Osijek mogao doći što veći broj posada i klubova.

Osječka regata je i jedna od regata u natjecanju Dunavskog kupa, a nastup na Dravi potvrdili su hrvatski klubovi te mađarski Spartacus Baja, MTE Mohač, srpski Palić (Subotica), Danubius (Novi Sad), slovenski DEM (Maribor)... Otvaranje ovogodišnje Miholjske regate je u 11.30 sati, a prvi će na start kadetski četverac na pariće. U programu će ukupno biti 23 utrke, a planirano je da natjecanje završi malo poslije 15 sati.

Prigodne sportske nagrade i medalje bit će dodijeljene neposredno nakon završetka svake utrke na platou promenade ispred klupskog doma Iktusa. I. Liović

Najčitanije iz rubrike