Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA NA MEMORIJALU BLAGE ZADRE

Štrkalju u Vukovaru nova
prilika za nametanje Zekiću
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Trener Zoran Zekić najavio je kako više neće eksperimentirati sa sastavom momčadi

Nogometaši Osijeka danas i u nedjelju nastupit će na tradicionalnom Memorijalu “Blago Zadro” u Vukovaru. Turnir posvećen heroju Domovinskog rata bit će dobra prilika za novu provjeru “bijelo-plavima”.

Trener Zoran Zekić najavio je kako više neće eksperimentirati sa sastavom momčadi. Razdoblje upoznavanja je prošlo, pa od susreta s Istrom 1961, koji je prvi na rasporedu nakon stanke, treba očekivati standardniji Osijek. No u pozadini toga događaju se neke stvari na koje Zekić, ako se nastave ponavljati, neće moći biti imun. Osijekov napad najneefikasniji je u HNL-u. Dobro, nisu napadači Osijeka jedini krivci što je to tako, ali nisu si baš sposobni ni sami pripremiti nekakvu priliku za pogodak. S druge strane, na svim prijateljskim utakmicama mladi napadač Tomislav Štrkalj nemlilice puni suparničke mreže. U posljednjem nastupu, protiv Grafičar Vodovoda, zabio je gotovo polovinu od devet (bio je četverostruki strijelac, nap.a.) pogodaka koje su zabili “bijelo-plavi”. Netko će možda podcijeniti takve susrete, ali trebalo je vidjeti način i lakoću zabijanja koju je demonstrirao. Pokazao je stvari koje moraju intrigirati, a Zekić, koji je i sam bio napadač, to će sigurno znati uvažiti. Štrkalj je, između ostalog, bio i najbolji strijelac u pripremama, ali zvijezde mu baš nisu bile sklone, jer se ozlijedio neposredno prije početka sezone. Tako je dosad igrao prilično malo, ali s obzirom na to koliko trpa u prijateljskim utakmicama, to bi se moralo promijeniti. Osim toga, Štrkalj je definitivno i budućnost osječkog prvoligaša jer je ovog ljeta stavio potpis na petogodišnji ugovor. S obzirom na neefikasnost koju Osječani demonstriraju u prvenstvu sasvim je jasno kako Zekić, ako bi ga postavio u momčad, baš ništa ne bi izgubio. No mogao bi dobiti puno. I zato bi baš nastup u Vukovaru za mladog napadača mogao biti završni čin dokazivanja.

- Nije to prilika samo za njega nego i za još neke igrače. Dva-tri mjesta u momčadi uvijek su otvorena, a nastup na Memorijalu Blage Zadre bit će prilika za nametanje. To nikada ne smije prestati. Što se tiče Štrkalja, on je pokazao svoj talent, ali želio bih ga vidjeti u tvrđim utakmicama. Zato će biti važno danas pobijediti Vukovar i zaigrati u finalu protiv Hajduka ili Širokog Brijega, to će biti pravi test - smatra Zekić.

Protiv Grafičara isprobavao je još neke stvari. Maslać je, recimo, prvo poluvrijeme igrao u veznom redu i pokazao neke zanimljive stvari u igri prema naprijed, ali defenizva mu je bila prilično neobavezna. Zekić traži bilo kakvo rješenje koje će unaprijediti igru njegove momčadi, posebno na sredini terena, ali ne nudi mu se baš velika lepeza mogućnosti. Možda u Vukovaru na površinu iziđe nešto novo na tom planu... D.Keler

Memorijal Blago Zadro
Otvaraju Vukovar 1991. i “bijelo-plavi”

U organizaciji UHBDDR-a i HNK-a Borovo na stadionu HNK-a Borovo u Borovu naselju održat će se 5. memorijalni nogometni turnir "Blago Zadro" u spomen na legendarnog zapovjednika obrane Vukovara. Svečano otvorenje turnira bit će danas u 15 sati, a prije toga u 13 sati prvu utakmicu odigrat će Osijek i Vukovar 1991. Nakon otvorenja turnira, u 15.30, odigrat će se i druga polufinalna utakmica, a sastat će se Hajduk i Široki Brijeg. U subotu će se u 15 sati odigrati utakmica veterana. Posljednjeg dana turnira, u nedjelju, utakmica za treće mjesto igra se u 13.30, a finalna je na rasporedu u 15.30. Pobjednik turnira osvojit će pehar "Blago Zadro", najbolji igrač turnira pehar "Nikola Živković", a najbolji strijelac dobit će pehar "Domagoj Čović".

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini