Sport
OSIJEK DOMAĆIN PH U RITMIČKPJ GIMNASTICI

“Gracije” se u Zrinjevac isplati doći pogledati
Objavljeno 9. listopada, 2015.

Sportski entuzijasti osječkog Kluba ritmičko-sportske gimnastike Rondo u grad na Dravu dovode još jedno veliko natjecanje.

Sutra, u subotu, u dvorani Zrinjevac na rasporedu je ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u svim uzrastima, od mlađih kadetkinja, preko kadetkinja i juniorki do seniorki.

- Nastupit će 62 natjecateljice iz devet naših klubova i mogu reći kako će se u Osijeku vidjeti sve najbolje što hrvatska ritmičko-sportska gimnastika trenutačno ima - pričala je trenerica Ronda Branka Stojković koju smo uhvatili dok je unosila tepih u Zrinjevac. Dvorana mora biti sređena i uglancana kako i doliči skupu na kojem će hrvatske ritmičarke pokazati svu gracioznost i ljepotu svog sporta.

Subotnje natjecanje u Zrinjevcu počinje u 9 sati, a u 12.30 je svečano otvaranje prvenstva. Prve će se publici predstaviti mlađe kadetkinje, dok će u poslijepodnevnom dijelu programa (nakon 13 sati) vježbe izvoditi kadetkinje, juniorke i seniorke. Završetak natjecanja planiran je oko 19 sati, a ono što je sigurno u subotu se isplati navratiti u Zrinjevac u koji će ulazak, naravno, biti slobodan (besplatan). Naime, očekuje se kako će i ova cjelodnevna priredba imponirati gracioznošću i koloritom kakav u Osijeku nemamo prilike čes to vidjeti. Doduše, ovo nije prvi put da se u gradu na Dravi održava državna smotra u ritmičko-sportskoj gimnastici, ali je prva nakon 2007. godine.

Velike ambicije na državnoj smotri ima i domaćin Rondo, a njegove članice Barbara Šelendić i Inga Rukovanjski ove godine na brojnim međunarodnim natjecanjima dokazale kako mogu biti uz bok najboljima u svom uzrastu.

Nakon Prvenstva Hrvatske u Rondu se neće odmarati, jer nakon održane smotre odmah kreću pripreme za veliki međunarodni skup u Osijeku, tradicionalni “Rondo kup” koji će se održavati krajem listopada. I. Liović

U Osijeku će se u subotu predstaviti sve najbolje ritmičarke koje Hrvatska trenutačno ima

Možda ste propustili...

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike