Novosti
PREDSJEDNIK HDSSB-A POZVAO NA SNAGU I ZAJEDNIŠTVO

Vulin: Slavonac više
neće hodati pognute glave
Objavljeno 9. listopada, 2015.

Vezani članci

UTEMELJITELJ HDSSB-A OPTUŽIO KARAMARKA, MILANOVIĆA, NATO I EU

Branimir Glavaš: Naša sirotinja nosi teret igara bogatih i moćnih

U svom je obraćanju nazočnima predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin zahvalio svima što su hrabri, odlučni, nepokolebljivi i snažni u borbi za istinske vrijednosti svih ovih godina.

- Kada vidim ovu prepunu dvoranu, znam da možemo sve, znam da nas nitko ne može zaustaviti u ostvarenju našega cilja, a naš cilj je bogata Slavonija, Baranja, Srijem, Podravina, bogata i sigurna Hrvatska! Na predstojećim parlamentarnim izborima imamo povijesnu priliku. Jasno smo i nedvosmisleno rekli da smo spremni preuzeti odgovornost i biti dio buduće vlade RH jer se tamo donose najvažnije odluke i tamo Slavonija mora imati svoje predstavnike, one koji će zastupati njezine interese. Prepoznali smo poljoprivredu, uz prehrambenu i prerađivačku industriju, kao stratešku odrednicu razvoja našega kraja. Da bismo pokrenuli gospodarstvo i otvorili nova radna mjesta, ono što slavonski poljoprivrednik uzgoji na našoj plodnoj ravnici, u Slavoniji se mora preraditi do završnog prehrambenog proizvoda - istaknuo je Vulin.

Prema njegovim riječima, program HDSSB-a je realan, ne traži ni jednu jedinu lipu više iz državnog proračuna, za razliku od pustih želja ostalih stranaka. Također, rekao je, svoj program HDSSB provest će odmah nakon izbora, bez odgode.

- Neki obećavaju bolje stanje za pet, deset, pedeset godina pa tko preživi, pričat će. Nama su potrebni rezultati odmah, Slavonija nema vremena čekati na nečiju milost i gledati hoće li se nekome osušiti ruka. Ima puno pitanja s kime ćemo poslije izbora, a ja im poručujem da je pravo pitanje tko će s nama raditi za Slavoniju, tko će prihvatiti naš program. To je pitanje. Znajte, glas za HDSSB je glas za ulaganja milijardi kuna u Slavoniju, nova radna mjesta u Slavoniji i vraćanje dostojanstva našem zavičaju. Neće više Slavonac hodati pognute glave - zaključio je Vulin, posebno se obraćajući mladima, da budu ponosni Slavonci, “a ne sezonci”. Istaknuo je da se u Slavoniji može živjeti od svoga rada, da Slavonija može prehraniti naše obitelji, ali da se za to “moramo sami izboriti, jer nam to nitko neće pokloniti.”

- U svakom trenutku postoji mogućnost za bolje sutra. Moramo u to vjerovati i činiti sve što je potrebno da to ostvarimo. Ima onih koji plaču nad groznom budućnosti. I odustali su. Iz jednog jedinog razloga. Ta budućnost ne traži ništa od njih danas. Prepustili su se. To nismo mi! Stoga vas pozivam da pokažemo našu snagu i zajedništvo u borbi za svoju domovinu, za svoj zavičaj i za svoj dom. Nema predaje! - poručio je okupljenima Dragan Vulin.I.Bošnjak

Dragan Vulin pozvao je mlade da budu ponosni Slavonci, a ne sezonci

Najčitanije iz rubrike