Osijek
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

HDSSB i Zeleni napustili sjednicu na
kojoj je izglasan rebalans proračuna
za ovu i proračun za 2016. godinu
Objavljeno 7. listopada, 2015.
Vrkić: U godinu dana je u Osijek svakog dana uložen po milijun kuna
Bubalo: Ne želimo biti smokvin list odnosno pokriće ovoj gradskoj vlasti

Iako su osječki vijećnici koalicije HDSSB-a i Zelenih napustili jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća odmah skoro nakon početka kada je na red došao rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna usvojene su dopune i izmjene gradskog proračuna za ovu godinu. Krešimir Bubalo i ostali vijećnici komentirali su kako ne žele biti smokvin list odnosno pokriće ovoj gradskoj vlasti koja kao složna braća koalicije Karamarko - Milanović u Osijeku koja nerealno pumpa proračun bez povećanja prihoda i investicija s državne ili europske strane, a uz evidentno smanjenje punjenja proračuna zbog smanjenja od poreza na dohodak građana.


Tako je sjednica nastavljena bez HDDSB-ovih i Zelenih vijećnika, a s govornice vijećnice u Županijskoj ulici se moglo čuti od ostalih vijećnika kako se čude zašto su napustili sjednicu kada su upravo povećali stavke za kulturu, kazališta, djecu, socijalu kada je to upravo to bio njihov prijašnji prijedlog s jedne od prijašnjih sjednica Vijeća o čemu svjedoče zapisnici.

Mogle su se čuti i opaske HDZ-ovih vijećnika da se nekoliko milijuna kuna, koji se sada moraju platiti Osijek -Koteksu nakon sudske presude za izvedene radove na parkiralištu uz Gradsku dvoranu, moglo nešto drugo napraviti da se za vrijeme bivšeg gradonačelnika išlo u nagodbu s izvođačem radova. Bubalo nam je prokomentirao kako nije bilo nikakve osnove da on to kao gradonačelnik plati, a i gradonačenik Ivica Vrkić je to potvrdio u izjavi novinarima u pauzi sjednice Vijeća.
- Primjedbe na prijašnjeg gradonačelnika da se moglo nešto platiti i tako prištedjeti ne stoje. Ugovorne obveze u Gradu ni po kakvoj osnovi za to nije bilo, a da je Bubalo to platio morao bi ići u zatvor. Nije u redu da tako moram reći, ali zbog idiotske sudske presude sada taj novac moraju platiti građani. Nemam drugog komentara na tu priču kada je to istina - izjavio je Vrkić u stanci sjednice na kojoj je prezentirao uz multimedijalni prikaz realizirane projekte u Osijeku.
- Zbrojivši ulaganja u komunalnu infrastrukturu s državne i gradske razine uloženo je u Osijek 365 milijuna kuna, što analogno tome znači da je Osijek dobio milijun kuna svaki dan dodanih vrijednosti tijekom godine. Očekuje se da će nagodinu za proračun 2016. godine, koji smo upravo izglasali, s obzirom na najave ulagača i investicija u gradskoj blagajni biti nešto više novca nego ove godine - izjavio je gradonačelnik Vrkić kazavši kako je proračun Grada Osijeka za 2016. godinu 413 milijuna kuna, odnosno 440 milijuna kuna zbog metodologije prikazivanja njegovih prihoda.

Darko PEJIĆ

Prisegnuo Salapić

Na današnjoj sjednici vijećnićku prisegu položio je vijećnik HDSSB-a Josip Salapić koji je aktivirao svoj mandat te je tako preuzeo mjesto Velimira Goluba koji ga je do sada mijenjao na toj dužnosti.

Đapićeva inicijativa za kardinala Stepinca - Svetac odmah

Ante Đapić je u pauzi sjednice na pres konferenciji kazao kako traži da kardinal Alojzije Stepinac odmah postane svetac. Bez bilo kakvih propitivanja i dovođenja u sumnju njegove žrtve kroz rad kojekakvih komisija, koje su "novo suđenje" kardinalu mučeniku, pokreću inicijativu i nema razloga da se njegova svetost ne objavi odmah jer je on za hrvatski narod svetac.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike