TvObzor
NAPETA KRIMINALISTIČKA SERIJA S KEVINOM BACONOM

Sljedbenici - američki kritičari proglasili su ju najuzbudljivijom novom serijom
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Napeta, fascinantna drama prati Hardyja i FBI dok se suočavaju sa stalno rastućim brojem ubojstava...

Doma TV premijerno donosi napeti kriminalistički triler producenata 'Vampirskih dnevnika' i 'Vriska' - 'Sljedbenici'. Serija prati agente FBI-a koji u suradnji s bivšim agentom Ryanom Hardyjem pokušavaju uhvatiti genijalnog serijskog ubojicu koji zahvaljujući inteligenciji i karizmi okupi i pokrene kult sljedbenika. Situacija svakim trenutkom postaje sve opasnija dok zloglasni psihopat manipulira cijelom mrežom ubojica na slobodi. Serija je proglašena najuzbudljivijom novom serijom na dodjeli nagrada američkih kritičara.

O seriji:

FBI procjenjuje da trenutno u SAD-u živi tristo aktivnih serijskih ubojica. Što bi se dogodilo da se povežu i počnu međusobno komunicirati? Što da mogu surađivati i udruživati se? Što da ih genijalan i karizmatičan, no psihopatski um okupi i pokrene kult koji slijedi svaku njegovu zapovijed? Kad Joe Carroll (Purefoy), zloglasni serijski ubojica osuđen na smrt, pobjegne, FBI poziva bivšeg agenta Ryana Hardyja (Bacon) kao konzultanta na slučaj. Iako se povukao iz javnosti, Hardy je zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003., nakon što je Carroll ubio četrnaestero studentica na kampusu sveučilišta u Virginiji gdje je predavao književnost...

Napeta, fascinantna drama prati Hardyja i FBI dok se suočavaju s izazovom stalno rastućeg broja ubojstava u režiji poremećenog Carrolla koji sanja o pisanju romana s Hardyjem kao glavnim likom. No budući da bi svatko mogao biti sljedbenik, kako znati komu vjerovati?

O glumcima:

KEVIN BACON - Ryan Hardy: Jedan je od najistaknutijih glumaca svoje generacije. Talent za usklađivanje glavnih uloga i snažnih sporednih likova na filmu i pozornici omogućio mu je izgradnju raznolikog i kritički hvaljenog opusa. Uz roditeljsku potporu, Bacon je napustio rodnu Philadelphiju da bi postao najmlađi student na Circle in the Square Theatreu u New Yorku gdje je studirao dok nije debitirao na filmu ulogom Chipa u filmu Zvjerinjak. Zatim su uslijedile uloge u filmovima Restoran i Footloose, koji ga je pretvorio u zvijezdu. Bacon je dokazao svoj talent u širokom rasponu filmskih žanrova, od akcijskih trilera do romantičnih komedija i teških drama, pa čak povremeno i mjuzikala. Glumio je u nagrađivanim filmovima kao što su Malo dobrih ljudi, Divlja rijeka, Apollo 13, Čovjek bez tijela i Mistična rijeka. Na malim je ekranima glumio u humorističnoj seriji Ubi me dosada, a debitirao je kao redatelj 1996. filmom Losing Chase. Okušao se i u kazalištu, a čini i drugu polovicu benda Bacon Brothers.

Nagrada Joel Siegel Udruge filmskih kritičara uručena mu je 2010. kao priznanje za iznimnu filmsku karijeru i dobrotvorni rad na projektu SixDegrees.org. Film Society of Lincoln Center nagradio je Bacona za iznimnu filmsku karijeru.

ANNIE PARISSE - Debra Parker: Annie Parisse pojavljivala se u različitim projektima, od igranih filmova do televizije i kazališta. Nedavno je glumila u Tonyjem nagrađenoj predstavi Clybourne Park Walter Kerr Theatrea. Glumila je u ljetnom blockbusteru Čudesni Spider-Man i imala stalnu ulogu agentice Care Stanton u proceduralnoj dramskoj seriji Osumnjičeni. Glumila je u filmu Provjera cijene koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu, a glumila je i u filmu Sve za lovu s Katherine Heigl. Najpoznatija je po ulozi Alexandre Borgije u Zakonu i redu u četiri sezone, a na malim ekranima se još pojavila i u Tragovima zločina te Rubicon, Veliko R i Pacifik.

NATALIE ZEA - Claire Matthews: Podrijetlom iz Teksasa, Zea se preselila u New York gdje je dobila stipendiju prestižnog American Music and Dramatic Academyja. Nakon završetka studija u samo dvije godine, 1995. je dobila ulogu u izvornoj postavi kratkog filma Kimberly Peirce, Dečki nikad ne plaču, koji je poslije prerastao u Oscarom nagrađen istoimeni film. Televizijskoj publici najpoznatija po hvaljenoj ulozi Winone Hawkins u uspješnoj seriji Pravednik, a glumila je i u serijama Kalifornikacija i Obdaren. Ostvarila je uloge u serijama Na rubu zakona i popularnu ulogu Karen Darling u Prljavom seksi novcu.

SHAWN ASHMORE - Mike Weston: Glumio je Bobbyja Drakea poznatog i kao Iceman u megahit trilogiji X-Men. Glumio u filmu Frozen, u postapokaliptičnom trileru Dan koji je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2011. Između ostalog glumio je u filmu Terry junaka Terryja Foxa koji je nakon gubitka noge zbog raka 1980. pretrčao Kanadu kako bi skupio novac za podizanje svijesti o toj bolesti. Film je dobio niz priznanja i nominacija. Nominiran je 1994. za Gemini Award za ulogu Waylona Tibbinsa u TV filmu Guitarman. Dobio je MTV-jevu nagradu za najbolju debitantsku mušku ulogu za ulogu u filmu X-Men 2.

VALORIE CURRY - Denise: Rođena i odrasla u južnoj Kaliforniji, čitav je život okružena kazalištem. Završila je preddiplomski studij teatrologije na California State Universityju u Fullertonu. Još kao studentica Curry je ostvarila ulogu u seriji Veronica Mars. Nakon preseljenja u Los Angeles kako bi posve posvetila glumi, dobila je ulogu Charlotte u svom prvom igranom filmu, Sumrak saga: Praskozorje – 2. dio.

Otad je glumila u nizu gostujućih uloga u TV serijama koje uključuju CSI:NY i Frikove. Bavi se i uzbudljivom novom vrstom glume pod nazivom motion-capture. Jedna je od osnivača kazališta Coeurage Theatre Company u Los Angelesu, a nedavno je glumila u predstavama Double Falsehood i klasiku Lanforda Wilsona Balm in Gilead. N.Vekić

THE FOLLOWING

KRIMINALISTIČKA SERIJA NA DOMA TV-u

GLUME:

Kevin Bacon ………… Ryan Hardy

Annie Parisse ……..… Debra Parker

Natalie Zea ………….. Claire Matthews

Shawn Ashmore …….. Mike Weston

Valorie Curry ……….. Denise

Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata