TvObzor
PREMIJERA DRUGE SEZONE SERIJE PREOSTALI

Utemeljena na bestseleru za Oscar nominiranog autora Toma Perrotte
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Od Damona Lindelofa, suautora serije “Izgubljeni”, glume Justin Theroux i Liv Tyler

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža prikazuje drugu sezonu serije iz originalne HBO produkcije “Preostali” (The Leftovers).

Od Damona Lindelofa, Emmyjem nagrađenog scenarista serije “Izgubljeni” (Lost), stiže nam nova sezona dramskog serijala “Preostali”, utemeljena na bestseleru za Oscar nominiranog autora Toma Perrotte (suautor i izvršni producent). Serija prati stanovnike jednog gradića čija je uvjerenja razorila globalna katastrofa nazvana Odlazak, tijekom koje je 2% svjetske populacije “odvedeno” (tj. nestalo) dok su drugi ostali.

U drugoj sezoni koja se odvija četiri godine nakon Odlaska i godinu nakon događaja prikazanih u prvoj sezoni, sada bivši policijski načelnik Kevin Garvey i njegova najbliža obitelj – kći Jill, djevojka Nora Durst (koja je u Odlasku izgubila cijelu obitelj) te beba Lily (koju je netko ostavio na njihovu pragu na kraju prošle sezone) – preselili su se iz gorućih ruševina Mapletona u državi New York u Jarden u Teksasu, zvan Čudo – jedini grad u SAD-u u kojem nitko od njegovih 10.000 stanovnika nije nestao. Sprijateljivši se s Murphyjima, afroameričkom obitelji iz susjedstva, Kevin se nada da će pronaći mir i rješenje u ovom modernom raju, ali na kraju se bori s novim demonima (i duhom Patti Levin), kada se u njegovoj blizini dogodi još jedan događaj sličan Odlasku. U New Yorku Kevinova otuđena žena Laurie napustila je Ostavljene krivce – šutljive, u bijelo odjevene nihiliste koji puše jednu cigaretu za drugom – te je unovačila sina Toma (nekadašnjeg štićenika pokojnog iscjelitelja Svetog Waynea) da joj pomogne spašavati i reprogramirati regrute Krivaca, katkad s dobrim, katkad s lošim rezultatima.

Snimljena u Austinu, druga sezona premješta fokus s Mapletona (ostavljenog u plamenu u finalu prve sezone) na teksašku zajednicu pošteđenu gubitka ijedne duše. Čudo (kako su ga prozvali Nacionalni parkovi) postalo je meka, prisiljena da ograniči priljev hodočasnika ogradom i traženim dnevnim propusnicama. Ali njegov status rajskog utočišta ugrožen je kada se tajanstveni nestanak dogodi ubrzo nakon, ili zbog, dolaska Garveyjevih u grad.

U glumačkoj su postavi Justin Theroux („Mulholland Drive“) kao Kevin, kojeg je iskustvo u Mapletonu navelo da dâ ostavku kao načelnik policije i preseli se u Čudo, gdje opet proživljava nove muke mjesečarenja i nastavak dijaloga s Patti (Ann Dowd), Carrie Coon („Nestala“) kao Nora, koja se unatoč svemu nada da će novi dom i obitelj vratiti njezin život u normalu, Amy Brenneman („Sutkinja Amy“) kao Laurie, koja očajnički želi raskrinkati Ostavljene krivce, ali nije sigurna kamo njezin alternativni put vodi, Margaret Qualley kao Jill, koja se poveže s Murphyjevim spiritualnim sinom Michaelom (Jovan Adepo*), Chris Zylka kao Tom, čija prošlost sa Svetim Wayneom utječe na njegovo sadašnje zvanje, Liv Tyler („Gospodar prstenova“) kao Meg, sada glavna prijetnja ženi koja ju je regrutirala u Ostavljene krivce, Kevin Carroll* („Krvava isplata“) kao John Murphy, Kevinov susjed s moćnim vezama u Čudu; Regina King* („24“) kao Erika, liječnica i Johnova žena, Scott Glenn („Kad jaganjci utihnu“) kao Senior koji prihvaća vizije koje muče njegova sina, Christopher Eccleston („Doktor Who“) kao velečasni Matt Jamison, Norin brat koji je prije nje došao u Čudo i nastavio svećeničku službu, Janel Moloney („Zapadno krilo“) kao Mattova gotovo komatozna žena Mary, i drugi.N.Vekić

PRVA EPIZODA

DO 04. STUDENOG BIT ĆE DOSTUPNA BESPLATNO SVIM GLEDATELJIMA U HRVATSKOJ NA ZAHTJEV HBO GO

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”