TvObzor
ŽIVI MRTVACI

Najgledanija serija na
američkom i svjetskom
tržištu kablovske televizije
Objavljeno 9. listopada, 2015.
Likovi pod stresom zombi-apokalipse mijenjaju svoju osobnost, a najviše se mijenja Rick

U središtu serije “Živi mrtvaci” je Rick Grimes, policajac iz gradića Cynthiana u državi Kentucky i njegova obitelj koja se udružila s ostalim preživjelima kako bi zajednički obranili svijet preplavljen zombijima. Kako serija napreduje, likovi pod stresom zombi-apokalipse mijenjaju svoju osobnost, a najviše se mijenja Rick.

U petoj sezoni vidjeli smo kako su naši glavni likovi postali savršena skupina preživjelih i nevjerojatno snažnih ljudi. Neki gotovo da su postali zlikovci, a linija između dobra i zla postala je vrlo tanka. U šestoj sezoni vidjet ćemo kako će naša skupina naučiti da ako si među živima, imaš odgovornost ne samo preživjeti nego učiniti još i više.

Ova moralna kompleksnost najbolje će biti utjelovljena i ilustrirana kroz evoluciju Ricka Grimesa koji će ponovno otkriti svoju ljudskost. Vidjet ćemo kako se Rick bori sam sa sobom dok se koleba između Carolina bezdušnog pogleda na svijet u kojem surova stvarnost zahtijeva drastične mjere i Morganova upornog vjerovanja da u novom svijetu ipak ima ljudskosti. Njegovo će ga putovanje odvesti od čovjeka koji nikomu ne vjeruje i smatra da treba ubiti prije nego što budeš ubijen, do čovjeka koji će shvatiti važnost zadržavanja osobina koje nas čine ljudima. Na svakome koraku prate ih neviđene strahote i napadi živih mrtvaca. Grupa preživjelih suočena je s raspadom civilizacije i pojedincima koji se bore svaki za sebe u situaciji u kojoj uređeno društvo više ne postoji.

“Živi mrtvaci” proglašeni su najgledanijom serijom na američkom i svjetskom tržištu kabelske televizije. Zanimanje fanova i praćenje društvenih medija serije dostigli su rekord s više od 32 milijuna fanova na Facebooku, 3,7 milijuna pratitelja na Twitteru i 3,2 milijuna na Instagramu, dok pogledi scena i trailera nadolazeće sezone nadmašuju prošlogodišnje rezultate.

Serija je nominirana za nekoliko prestižnih nagrada, uključujući Emmy i Zlatni globus, a najnoviju šestu sezonu gledamo od 12. listopada, ponedjeljkom u 22 sata, na FOX-u.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

ŠESTU SEZONU

GLEDAMO OD 12. LISTOPADA, PONEDJELJKOM U 22 SATA, NA FOX-u

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike