Sport
OSJEČKI PADOBRANCI U NOVOM SADU

Helena Janson ispred svih
Objavljeno 7. listopada, 2015.

Novi Sad proteklog je vikenda bio domaćin zanimljivog padobranskog natjecanja na kojem su se okupili “nebeski letači” iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije te Hrvatske. Na Novosadskom kupu u preciznom doskoku na cilj sudjelovalo je 40 natjecatelja, a među njima i ekipa AK Osijek u sastavu Jadranka Zaradić, Helena Janson i Siniša Živko. U konkurenciji deset ekipa Osječani su bili četvrti s minus 159 cm. Prvo mjesto osvojio je sastav Prijedora sa - 117 cm.

Pojedinačno nije bilo muške i ženske konkurencije, nego su se svi zajedno borili za ukupan poredak. A u tom nadmetanju ispred svih je bila Helena Janson sa samo minus šest centimetara. Drugo mjesto osvojio je Duško Lajić (Prijedor, - 10 cm), dok je treći bio Aleksandar Cvjetković (Novi Sad) koji je za Helenom zaostao pet centimetara. Jadranka Zaradić završila je na 23. poziciji (-60), dok je Siniša Živko bio 26. sa - 68 cm.

S obzirom na to koliko osječki padobranci slabo treniraju i skaču, u Novom Sadu su ostvarili sjajne rezultate, a Heleninih “minus 6” rezultat je u rangu svjetske medalje. (I. Li.)

Možda ste propustili...

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike