Sport
MLADI “KOCKASTI” BOLJI OD BIH

Hrvatska od 0:2 do pobjede 4:3
Objavljeno 6. listopada, 2015.

Mladi nogometaši Hrvatske do 17 godina u prijateljskoj utakmici u Ivankovu svladali su dvije godine starije igrače iz Bosne i Hercegovine. No, kako je počelo, nije se činilo da će izabranici Darija Bašića imati razloga za veselje. Naime, već u 22. minuti gosti iz Bosne i Hercegovine imali su velikih 0:2, bili su u tom dijelu izrazito nadmoćni, brži u duel-igri i lakše su dolazili do našeg vratara Šempera. Kod Hrvatske pak previše tehničkih pogrešaka, krivih dodavanja, "zujanja" u prazno, premekanih ulazaka u duele. No, očito je Hrvatskoj trebala ta injekcija od dva pogotka u vlastitoj mreži da bi konačno proigrala. Od 36. minute, kada je rezultat na 2:1 smanjio Marko Babić, igra Hrvatske bila je mnogo bolja. U drugom poluvremenu izbornik Bašić promijenio je šest igrača, a Hrvatska je preuzela dominaciju na terenu. I zato je na kraju zasluženo pobijedila, bez obzira na to što je s druge strane imala dvije godine starije suparnike.

- Veseli ova pobjeda, daje samopouzdanje, motiv i vjeru da smo na pravom putu. Ipak, brine nas preveliki broj primljenih pogodaka, premda su pogodci nastali iz individualnih pogrešaka, a ne igre cijele momčadi ili sustava. Na kraju mogu samo svojim momcima čestitati, uspjeli su preokrenuti rezultat od 0:2 i to je velika stvar - kazao je izbornik Hrvatske U-17 vrste Dario Bašić.

Nije mlada reprezentacija Hrvatske na početku utakmice bila ni blizu dobroga, gosti su u svim elementima igre nadvisili Bašićeve izabranike, a uz to bili i efikasni.

- Imali smo dva različita poluvremena, na terenu su bile dvije različite momčadi, nastupili su svi momci na koje se računa u Čileu. Prvo poluvrijeme malo smo se tražili, nismo dobro ušli u utakmicu, ali od primljenog drugog pogotka pa do kraja utakmice bilo je mnogo bolje i na kraju smo uspjeli pobijediti - rekao je Bašić. Izbornik je dodao kako će imena dva igrača koji neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Čile objaviti sutra kada se reprezentativci vrate u Zagreb. A. Grgić

HRVATSKA                    4  (1)
BiH                                   3  (2)

IVANKOVO - Nogometno igralište Grac. Vrijeme: oblačno. Gledatelja: 400. Suci: Josip Lučić (Vinkovci). Pomoćnice: Bojan Zobenica (Vinkovci) i Kruno Šarić (Županja). Strijelci: 0:1 Kremenović (20), 0:2 Gojak (22), 1:2 Babić (36), 2:2 Brekalo (51), 2:3 Gojak (65), 3:3 Halilović (71), 4:3 Vizinger (75).

HRVATSKA U-17: Šemper, Hudeček, Erlić, Soldo, Brekalo, Đurasek, Majić, Moro, Halilović, Babić, Đira. Još su igrali: Nevistić, Karamarko, Ivnušec, Pasariček, Šverko, Vizinger, Delić, Gudelj.

BiH U-19: Ćutahija, Kadušić, Pašagić, Mustedanagić, Velić, Ćorović, Herić, Jović, Kremenović, Gojak, Lelić, Još su igrali: Muminović, Bajić, Fatić, Osmanović, Duraković, Demirović, Bondža, Hušić, Bjelić.

Najčitanije iz rubrike