Regija
RADOVI OD 11,3 MILIJUNA KUNA BIT ĆE GOTOVI ZA 12 MJESECI

Petrovačka dola će u sanaciju
Objavljeno 7. listopada, 2015.

VUKOVAR – Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je s direktorom tvrtke “Sokol” Goranom Elezom i članom uprave tvrtke “G.T. Trade” Goranom Tonšićem potpisao ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta otpada Petrovačka dola. Vrijednost radova je 11,3 milijuna kuna, a rok izvođenja 12 mjeseci.

Sanacija odlagališta obuhvaća gradnju nove kasete s ogradom i infrastrukturom (drenaža, otplinjavanje, prometnice, hortikultura), kao i zatvaranje azbestne plohe i dijela odlagališta. Projekt s 90 posto iznosa sufinancira Fond za energetsku učinkovitost, dok je Grad preuzeo financiranje preostalih 10 posto.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koje Grad provodi u posljednje vrijeme, a govorimo o pola milijarde kuna vrijednim radovima u ovom trenutku. Taj podatak pozicionira Vukovar kao jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Dakako, u pitanju su različiti izvori financiranja – Fond za obnovu i razvoj Grada, Fond za energetsku učinkovitost, Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Grad Vukovar... - istaknuo je Penava. Prema riječima direktora gradske tvrtke “Komunalac” Igora Štrangarevića, projekt ima ne samo veliki ekonomski značaj nego i onaj zaštite okoliša i unaprjeđenja kvalitete života građana Vukovara.

– Na Petrovačku dolu otpad dovoze i deponiraju sve općine i gradovi s područja županije tako da to nije samo gradski nego i problem cijele županije. Količina od 60.000 tona deponiranja otpada po godini dana dovela je u prethodne dvije godine odlagalište do maksimuma tako da je ovaj projekt počeo u krajnjem trenuku – kazao je direktor “Komunalca” kao tvrtke koja upravlja tim odlagalištem otpada.S.Butigan

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike