Regija
6. MIJOLJSKA POTKOVA

Dorotea Vučinić i Emanuel Marić pobjednici Potkove u Gornjem Predrijevu
Objavljeno 6. listopada, 2015.

GORNJE PREDRIJEVO – Konjička udruga Mijoljska potkova, u suradnji s Mjesnim odborom Gornje Predrijevo, u općini Sopje i Udrugom sportske rekreacije “Sport za sve” iz Sopja, organizirala je na mjesnom hipodromu Majdi 6. konjičke utrke pod nazivom Mijoljska potkova. Na toj zanimljivoj manifestaciji nastupilo je pedesetak konja, dio u utrkama, a dio u zapregama, a s njima su bili brojni jahači te vlasnici i ljubitelji konja.

Brojne posjetitelje ove atraktivne konjičke priredbe pozdravio je predsjednik konjičke udruge Mijoljska potkova Antun Puškarić, koji je i otvorio utrke. U svakoj kategoriji natjecatelji su u parovima na svojim konjima morali pretrčati stazu dugu 700 metara. Pobjednici su se plasirali u poluzavršnicu, a na kraju su (u svakoj kategoriji) održane utrke za treće mjesto i finalne utrke. U kategoriji arapskih konja pobjednica je bila Dorotea Vučinić na konju Konfiju, drugi je bio Tomislav Medved na konju Antaru, a treći Slavko Barišić na Steli.

U kategoriji Paint, Quarter i ostali, najuspješniji bio je Emanuel Marić s konjem Perpetoali Foxy, na drugo mjesto plasirao se Dragan Litarac s konjem Hunting a Sugar, a treći je bio Boro Lučenčić i njegova Mia Bella. Najuspješniji natjecatelji nagrađeni su peharima, priznanjima i poklonima sponzora, a svi sudionici manifestacije dobili su zahvalnice.

Program su obogatile ukrašene zaprege i defile jahača na konjima kroz selo. Mijoljska potkova održana je pod pokroviteljstvom Općine Sopje.

Manifestacija u Gornjem Predrijevu organizirana je u povodu blagdana sv. Mihaela, zaštitnika mjesta, a održava se u nedjelju poslije blagdana. Načelnik općine Sopje Josip Granjaš, predsjednik konjičke udruge Mijoljska potkova Antun Puškarić i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Milan Dvojak izražavaju zadovoljstvo i ponos što tako malo selo može organizirati tako značajnu manifestaciju i kažu da ona mnogo znači za malo Gornje Predrijevo. Mještani su zahvalni Općini Sopje i Virovitičko-podravskoj županiji za dosadašnju pomoć i očekuju njihovo daljnje angažiranje na pomoći u razvoju sela, prije svega gradnji vodovoda, ali i realizaciji drugih projekata. P. Žarković

Možda ste propustili...

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike