Osijek
PROJEKT ENERGIJA PODUZETNIŠTVA – ENERGIJA USPJEHA

Laslovački učenici, mladi poduzetnici,
sami zaradili za putovanje u London
Objavljeno 6. listopada, 2015.
Učenici su prodavali suvenire putnicima s dravskih i dunavskih kruzera

Učenici 6. i 7. razreda Osnovne škole Laslovo na dodatnoj su nastavi engleskoga jezika s nastavnicom Barbarom Dadić Eđed u rujnu 2014. započeli dvogodišnji projekt Energija poduzetnišva – Energija uspjeha, a u sklopu čega je bilo putovanje u London, s kojeg su se upravo vratili.

Projekt se realizira u pet etapa, koje obuhvaćaju učenje o poduzetništvu, o tome što to znači biti poduzetnik i djelovati poduzetnički, zanimljivosti za mlade poduzetnike, zanimljiva zanimanja i prijavljivanje za posao pisanjem životopisa… Mladi su poduzetnici organizirali putovanje u London i sami izradili proračun, a cjelokupni će projekt prezentirati za Dan škole 2016. godine.

Školska ravnateljica Silvija Bocka kaže kako je u London putovalo deset učenika u pratnji pet odraslih osoba.

- Na putovanje se krenulo avionom Ryanaira do Stansteda, a djeca su bila smještena u hostelu Smart Russell Square, u samom središtu Londona. U suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Londonu, posjetili smo srednju školu Harris City Academy Crystal Palace, gdje smo nazočili satu matematike i geografije. Razmijenili smo iskustva te porazgovarali s učenicima i učiteljima, koji na proljeće dolaze u Hrvatsku, o mogućoj suradnji, radu na zajedničkim projektima, kao i razmjeni učenika i učitelja. Također smo posjetili jedan od najboljih fakulteta u Londonu, Roehampton University, gdje smo uz stručno vodstvo upoznali specifičnosti i mogućnosti studiranja u Londonu. U Victoria Palace Theatre pogledali smo poznati mjuzikl Billy Elliot. Razgledali smo brojne znamenitosti: Tower of London, Tower Bridge, Big Ben and the Houses of Parliament, London Eye, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Trafalgar Square, National Gallery, Science Museum, Covent Garden, Leicester Square, Camden Town - ispričala nam je Silvija Bocka, ravnateljica škole, čiji su učenici pokazali spretnost u proizvodnji suvenira i drugih predmeta za putnike s dravskih i dunavskih kruzera.

Bocka dodaje kako su dio putovanja financirali učenici koji su s voditeljicom projekta i u suradnji s roditeljima organizirali kreativne radionice i izložbe prodajnoga tipa. U suradnji s agencijom Cetratour ugostili su turiste u školi, a njihovi glavni sponzori bili su Općina Ernestinovo i Euroherc osiguranje d.d., kojima zahvaljuju.

Darko PEJIĆ

Sponzori putovanja bili su Općina Ernestinovo i Euroherc osiguranje

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike