Regija
NOVI PROJEKTI U VALPOVAČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Gradit će novu glazbenu školu
Objavljeno 7. listopada, 2015.
Nova zgrada gradit će se u dvorištu osnovne škole na površini od 500 “kvadrata”

VALPOVO – U povodu početka nove školske godine, Dana učitelja te Dječjeg tjedna, ravnatelj valpovačke osnovne škole prof. Dalibor Košutić organizirao je susret s novinarima koje je upoznao sa situacijom u školi i planovima te novim projektima koje ustanova planira realizirati. Ne skrivajući zadovoljstvo što je prije nepunih godinu dana kraju privedena obnova krovišta, što je omogućilo bolje uvjete održavanja nastave, ravnatelj je kazao kako se, nažalost, i u ovoj godini nastavio trend smanjenja broja učenika, pa tako škola danas ima 824 učenika u 45 razrednih odjela. Od toga u matičnoj školi od 1. do 4. razreda u 13 odjela ima 275 učenika i jedan razredni odjel manje nego prošle godine, a od 5. do 8. razreda 314 učenika u 14 odjela. Valpovačka škola ima i dva odjela Posebnog programa sa sedam učenika, dok se 31 učenik prema posebnom programu integrira na nastavu tjelesnog, tehničkog te likovne i glazbene kulture. U tri područne škole je 61 učenik u sedam odjela: u Bocanjevcima 25 učenika u tri odjela, u Nardu 16 učenika u dva odjela, te u Šagu 20 učenika u dva odjela.

Pri školi djeluje i Glazbena škola sa 137 učenika, od čega ih se 30 nalazi u glazbenoj igraonici, a već treću godinu održavaju i nastavu u dislociranom odjeljenju u Belišću gdje nastavu pohađa 50 učenika koji će uskoro dobiti novu zgradu i odlične uvjete za rad.

- Nadamo se da će ta činjenica biti i odličan poticaj i Valpovčanima da zajedničkim snagama nastavimo na pripremama za realizaciju projekta koji bi mogao krenuti već iduće godine - gradnji nove glazbene škole u dvorištu osnovne škole u Valpovu, na površini od približno 500 četvornih metara, za što je Grad u ovoj godini već osigurao 60.000 kuna za projektnu dokumentaciju koja je upravo u fazi izrade i koja bi trebala biti gotova do proljeća iduće godine - najavio je Košutić.

Nova glazbena škola nije i jedina lijepa vijest za valpovačke osnovce koji ove i iduće godine mogu očekivati početak realizacije projekta poboljšanja energetske učinkovitosti na zgradi škole koju čeka kompletna izmjena ovojnice, izmjena preostale dotrajale stolarije (stare 65 godina), te gradnja nove kotlovnice uz pomoć koje bi škola konačno mogla prijeći sa sadašnjeg sustava grijanja na loživo ulje, na jeftiniji i čistiji energent - plin. S obzirom na to da je riječ o vrlo skupom projektu čija se predračunska vrijednost procjenjuje na gotovo 4,1 milijun kuna, Valpovčani predstojeće projekte namjeravaju kandidirati prema resornim ministarstvima i fondovima EU-a.

Lidija ANIČIĆ

4,1

milijun kuna bit će uloženo u energetsku učinkovitost

Grad je već osigurao 60.000 kuna za projektnu dokumentaciju koja je upravo u fazi izrade

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike