Regija
IMAJU NAJLJEPŠU OKUĆNICU

Jembrišakovi žele očuvati bogatstvo slavonske baštine
Objavljeno 7. listopada, 2015.

ČAČINCI - Na natječaj Turističke zajednice općine Čačinci za izbor najuređenije okućnice 2015. prijavile su se obitelj Jembrišak iz Humljana, te obitelji Budim, Vorih i Samardžić iz Čačinaca.

- Ocjenjivanje okućnice obuhvaćalo je “cvjetnost'' i hortikulturu uređenja te opći dojam, odnosno uređenost pročelja i okoliša te utjecaj na ulicu. Prema odluci stručnog žirija kojeg su činili Boris Biondić, Kristina Krmpotić i Mirko Štefok, prvo mjesto i nagradu u vrijednosti 1000 kuna osvojila je obitelj Jembrišak iz Humljana, drugo mjesto i nagradu u vrijednosti 600 kuna dobila je obitelj Budim, a treće je pripalo obitelji Samardžić, koja je osvojila i 400 kuna. Obitelj Vorih također će biti nagrađena za trud. Hvala svima koji su se odazvali i pozivam ostale obitelji da se priključe sljedećoj ovakvoj akciji - kazala je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica.

- Prekrasno je dobiti ovakvu nagradu. U uređenju okućnice sudjelujemo svi, majka Mirjana, tata Božidar, sestre Mirela, brat Zdravko i ja. Svatko radi svoj posao, muški onaj nešto teži, a ženski je zadužen za estetiku. Sada nam redovno pomaže i moj suprug Vjekoslav koji se sjajno uklopio. Želja nam je da dvorište bude što ljepše, a trudimo se da u cijelu priču uvrstimo prepoznatljive slavonske predmete, kao što su đeram, starinski bicikli i slično. Time želimo očuvati bogatstvo slavonske baštine, a sve skupa uklopimo u naše zelenilo i sve ima svoju svrhu - kaže kći Anita te naglašava kako posla u dvorištu ima cijele godine.

- Od proljeća kada kreće sadnja, ljeti košnja i orezivanje, ma svaki dio godine ima svoj dio posla. Nikome od nas nije teško dati dio sebe u uređivanje, iako svatko ima svoje obveze. Ovo je nama obiteljsko okupljanje i druženje u nečemu prelijepom i korisnom - zaključila je Anita, rođena Jembrišak, danas Palatinuš.V.Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana