Regija
PROMJENE NA ČELU GRADSKOG VIJEĆA SLAVONSKOG BRODA

Roberto Lujić predsjednik Vijeća
Objavljeno 7. listopada, 2015.

SLAVONSKI BROD - Jučerašnju, 13. sjednicu slavonskobrodskog Gradskog vijeća obilježila je promjena na čelnoj poziciji Vijeća - umjesto Davora Grubera (s Nezavisne liste), koji je nedavno podnio ostavku, jednoglasno je prihvaćen prijedlog Odbora za izbor i imenovanja i za predsjednika je izabran Roberto Lujić (SDP), mjesto potpredsjednika pripalo je Gruberu.

Aktualni sat uobičajeno je obilovao pitanjima vezanima uz funkcioniranje Grada, uređenje staza, javne rasvjete, produženog boravka u školama za prvašiće... Marka Lipovca (HDZ) zanimalo je namjerava li Grad urediti bivšu Robnu kuću Vesna, napušteni objekt koji je ruglo na središnjem gradskom trgu. “Da sam ja vlasnik, uredio bih je ili srušio, no Grad za to nema zakonske osnove, a vlasnici su, koliko znam, u financijskim problemima”, odgovorio je gradonačelnik Mirko Duspara, navodeći kako je Turistička zajednica pokušala bar djelomice urediti izloge.

Slijedila su izvješća o radu trgovačkih društava za prvo polugodište ove godine, oko kojih je bilo neslaganja vijećničke većine (Nezavisna lista i SDP) i oporbe (HDZ, HSP dr AS). Najgovorljivijeg, Jozu Mišića (HDZ), zanimao je gotovo trostruko veći gubitak Vodovoda nego prošle godine (iznosi 2,3 milijuna kuna), te je li protuzakonito građanima koji nisu priključeni na kanalizacijsku mrežu naplaćivati naknadu za korištenje pročistača otpadnih voda, čime su računi za vodu značajno porasli. Direktor Stjepan Aščić tvrdi kako je iskazani gubitak nastao isključivo zbog pročistača i dodao da će naplaćeni iznos građanima koji nemaju kanalizaciju biti vraćen kada upute prigovor. Pohvalio se dobrim smjerom u tvrtki - racionalizacijom broja zaposlenih, nizom investicija, smanjivanjem cijene priključka, gradnjom novih crpnih stanica. Većinom od 14 glasova “za” i s osam “protiv”, izvješće je prihvaćeno, kao i izvješća svih ostalih trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Grada. Unatoč primjedbama oporbenih čelnika, prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna te o radu gradonačelnika od siječnja do lipnja ove godine. M. Radošević

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike