Regija
UGOVOR ZA JEDNU OD NAJVEĆIH INVESTICIJA BELOG MANASTIRA

Za vodokomunalno 10 mil. eura
Objavljeno 6. listopada, 2015.

BELI MANASTIR - Direktor Baranjskog vodovoda Mario Kovač i direktor osječkog Hidroinga Vjekoslav Abičić, potpisali su jučer Ugovor o izradi projektne i natječajne dokumentacije za Fazu 1 projekta Baranja, sufinanciranog iz fondova EU-a u vrijednosti 3,7 milijuna kuna. Ugovor je preduvjet gradnje vodnokomunalne infrastrukture, također financirane iz fondova EU-a, čija se vrijednost procjenjuje na približno deset milijuna eura.

- Riječ je o temelju za jednu od najvećih investicija u infrastrukturu Belog Manastira - istaknuo je Kovač, objašnjavajući kako se Faza 1 Projekta Baranja odnosi na grad i sva tri prigradska naselja. Tijekom njegove provedbe u gradu će biti u potpunosti završena gradnja kanalizacije (preostalo je još četiri kilometra), dok će u prigradskim naseljima biti sagrađena nova, i to u Branjinom Vrhu, 15 kilometara, Šećerani četiri kilometra, te u Šumarini osam kilometara. Projekt obuhvaća proširenje i rekonstrukciju postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te gradnju stanice za podizanje tlaka, uz dva kilometra novog cjevovoda, čime će posebno zadovoljni biti stanovnici viših dijelova grada. Abičić je izrazio zadovoljstvo uspjehom na međunarodnom natječaju, dodavši kako će učiniti sve da u prilično kratkom roku završe projektnu dokumentaciju, a potom i dokumentaciju za javno nadmetanje.

- Iako su rokovi kratki, imamo dovoljno kapaciteta da sve na vrijeme završimo - naglasio je Abičić, dodavši kako su do sada imali odličnu suradnju s Baranjskim vodovodom i Gradom. Kako je istaknuto, cilj projekta je kompletiranje projektne dokumentacije za rekonstrukciju i povećanje nedostatnih kapaciteta postojećeg uređaja za pročišćavanje voda, te izgradnje adekvatne mreže javne odvodnje za dijelove grada i prigradska naselja koja nemaju izravnu odvodnju, sukladnu odredbi usklađivanja s EU direktivom o kakvoći vode. Nakon realizacije projekta smanjit će se veliki gubici vode pri vodoopskrbi Belog Manastira.

- Potpisivanjem Ugovora načinjen je veliki korak prema približavanju standardima EU-a. On je i doprinos ekološkim standardima, neprocjenjiv za buduće generacije - podvukao je Kovač. Potpisivanju su nazočni bili gradonačelnik Belog Manastira, Ivan Doboš sa suradnicima, članovi tima za provedbu EU projekta te Mario Glibota, predstavnik Hrvatskih voda, koji je istaknuo kako se na projektu dugo radi, te kako se nada da će prva javna nadmetanja vezana uz njegovu realizaciju biti raspisana krajem iduće godine.I.Getto

HIDROING NAJPOVOLJNIJI

Tvrtka Hidroing odabrana je kao najpovoljniji ponuditelj na međunarodnom nadmetanju za izradu projektne i natječajne dokumentacije. Riječ je, zapravo, o zajedničkoj ponudi poduzeća Proning DHI iz Zagreba i osječkog Hidro plus te podizvršiteljima Uredom ovlaštenog inženjera geodezije Franje Mijakovića iz Valpova, IRES-ekologijom iz Zagreba, Hidroenergom iz Osijeka te Pomakom iz Splita. Osječki Hidroing bio je nositelj ponude.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana