Regija
OSTAVKE HDSSB-A, HNS-A I NEZAVISNOG KRUNOSLAVA JURIŠIĆA

Našička oporba izlazi iz svih tijela
Gradskog vijeća, gradskih tvrtki i ustanova
Objavljeno 7. listopada, 2015.

NAŠICE – Politička situacija u Našicama nakon prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća i dalje se zahuktava. Nakon što je osam oporbenih vijećnika napustilo sjednicu jer je odbijena rasprava o povećanju cijene vodnih i komunalnih usluga, jučer se oglasio Klub vijećnika HDSSB-a, HNS-a i nezavisnog Krunoslava Jurišića. Naime, predsjednik Kluba Hrvoje Šimić uputio je priopćenje kako oporbeni vijećnici podnose ostavke na sve pozicije u odborima, komisijama i povjerenstvima našičkog Gradskog vijeća te upravnim vijećima i nadzornim odborima ustanova i tvrtki u vlasništvu Grada u koja su imenovani. Šimić je napomenuo da su oporbeni gradski vijećnici ionako u manjini kod bilo kakvog odlučivanja. Od ukupno 17 vijećnika, većinu čini devet vijećnika, i to osam HDZ-ovaca i jedan SDP-ovac, dok oporba ima osam vijećničkih mandata.

“Nakon dužeg razdoblja gotovo nikakve komunikacije te nakon donošenja jednostranih odluka o najvažnijim pitanjima grada i okolice, a koje zajednički donosi većina od osam vijećnika HDZ-a i jednog vijećnika SDP-a, situacija je kulminirala nedavnim poskupljenjem vode”, navodi se u priopćenju Kluba, koji izražava i nezadovoljstvo obrazloženjem o povećanju cijene vodnih i komunalnih usluga. Klub ocjenjuje da su “obrazloženja neargumentirana i neiskrena”. Tome u prilog navode da je neprihvatljiv način na koji je odluka donesena i prezentirana na Gradskom vijeću i nakon njega te da je nedopustivo daljnje podcjenjivanje mišljenja građana, udruga, obrtnika, gospodarstvenika i političkih neistomišljenika, ali i okrivljavanje susjednih općina i njihovih mještana za nečije pogreške ili krive procjene. “Ne želimo biti ni sudionici ni pokriće za bilo kakve daljnje nespretne radnje koje idu na trošak građana”, poručuje Klub oporbenih vijećnika i podsjeća da građani zaslužuju znati istinu, a ne žele slušati priče o podijeljenoj odgovornosti.

Kako se navodi u priopćenju, oporba je bila spremna za “sudjelovanje i bezgraničnu pomoć”, međutim, nije dalje spremna raditi na ovakav način odlučivanja koji donosi izravnu štetu građanima. “Potrebno je ustrajati na produktivnijoj suradnji i kvalitetnijem radu svih političkih opcija koje djeluju u gradu te uvažiti mišljenja cjelokupnog poslovnog i javnog života”, stoji u priopćenju Kluba oporbenih vijećnika, koje završava navodom da očekuju kako će ovom odlukom vladajućima iz redova HDZ-i SDP-a omogućiti lakše donošenje odluka, za koje će snositi potpunu odgovornost. S. Fridl

Žagar zasad bez komentara

Kontaktirali smo gradonačelnika i predsjednika našičkog HDZ-a Krešimira Žagara kako bi komentirao ostavku oporbenih vijećnika. Gradonačelnik je odgovorio da je u Zagrebu na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša te da mora vidjeti o čemu se radi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike