Novosti
ODRŽAN SASTANAK ČELNIKA SSSH-A I HDSSB-A

Podizanje minimalne plaće najviše će utjecati na Slavoniju
Objavljeno 5. listopada, 2015.

Vezani članci

DRAGAN VULIN OTKRIO DIO PREDIZBORNOG PROGRAMA HDSSB-A

HDSSB ide na izbore pod sloganom: “Za svoj dom!”

Jedan od temelja ekonomske politike buduće vlade treba biti reindustrijalizacija zemlje, s naglaskom na poljoprivrednu i industriju poljoprivrednih proizvoda, složili su se na jučerašnjem sastanku predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i HDSSB-a.

SSSH je, kroz svoju predizbornu platformu “Za Hrvatsku zadovoljnih ljudi”, pozvao na razgovor sve stranke koje bi mogle participirati u budućoj vladi. Pozivu se odazvao HDSSB, a uz predsjednika stranke Dragana Vulina, u razgovoru su sudjelovali saborski zastupnici Josip Salapić i Krešimir Bubalo. Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel sastanak je ocrtao kao “izuzetno konstruktivan”.

- Sigurni smo da budući sastav Vlade neće moći formirati dvije najveće stranke sa svojim koalicijskim partnerima. HDSSB je sigurno jedna od stranaka koja će biti u poziciji da sudjeluje u formiranju Vlade - rekao je Novosel.

- Poljoprivreda je, uz prehrambenu i prerađivačku industriju, strateška odrednica razvoja našeg kraja. Želimo se uhvatiti u koštac sa svim problemima toga resora. Imamo konkretna rješenja i program koji je, za razliku od nekih drugih, vrlo realan i provediv odmah nakon izbora - poručio je Vulin.

Jedan od ključnih zahtjeva sindikata je povećanje minimalne plaće sa sadašnjih 2450 na na 3100 kuna, za koji mogu očekivati potporu HDSSB-a.

- Potpuno se slažemo s prijedlog da minimalna plaća bude 3100 kuna, to i jest dio našeg predizbornog programa. Ta će mjera najviše utjecati na Slavoniju i Baranju jer poznato je, nažalost, da su tu prosječne plaće najniže. Time bi izravno podignuli standard u Slavoniji - zaključio je predsjednik HDSSB-a.