Osijek
7. KONGRES DJEČJIH KIRURGA HRVATSKE (OD 7. DO 9. LISTOPADA)

U Osijeku 23 vrhunska inozemna kirurga
Objavljeno 6. listopada, 2015.

Prvi put u Osijeku održava se Kongres dječjih kirurga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem. Redoviti, sedmi zaredom Kongres održava se od 7. do 9. listopada, u organizaciji Hrvatskog društva za dječju kirurgiju i Kliničkog odjela za dječju kirurgiju osječkog KBC-a, a ugostit će 23 ugledna, vrhunska inozemna kirurga.

- Ovo nije samo kongres dječjih kirurga nego i svih pratećih službi, počevši od anesteziologa do pedijatara anesteziologa, a tu je i sastanak medicinskih sestara koje se bave dječjom kirurgijom. Očekujemo 300-tinjak sudionika, a ovaj važni Kongres održat će se u osječkom Vikarijatu. Zahvaljujemo biskupu koji nam je ustupio prostor - poručio je dr. sc. Dalibor Divković, pročelnik Kliničkog odjela za dječju kirurgiju, dodavši da su, između ostalog, teme skupa hitna stanja u dječjim kirurškim djelatnostima, funkcionalna stabilizacija prijeloma u dječjoj dobi, kardiopulmonalna reanimacija i dr.

Inače, osječki KBC može se pohvaliti činjenicom da je Klinički odjel za dječju kirurgiju prvi u Hrvatskoj koji je uveo jednodnevni boravak. Tu značajnu novinu za sve male pacijente koji tako nakon operacije već drugoga dana mogu otići kući uveli su u siječnju ove godine. Popunjenost Odjela, kaže dr. Divković, kreće se oko sto posto. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike