Osijek
GRADSKA INVESTICIJA NA PODRUČJU MO BRIJEST I GČ INDUSTRIJSKA ČETVRT

Vrkić: Pješačko-biciklističku
stazu dužine 2,4 km završit
ćemo sljedeće godine
Objavljeno 5. listopada, 2015.

Jučer je počela gradnja pješačko-biciklističke staze uz Vinkovačku cestu koja će u konačnici spojiti Osijek preko Brijesta i antunovačke biciklističke staze s naseljima općine Antunovac.

Radi se prva cjelina objekta niskogradnje širine 3,8 metara u dužini 1100 metara do groblja, a vrijednost posla koji će obaviti Osijek-Koteks iznosi 1,3 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je sa suradnicima i vijećnicima obišao gradilište gdje su već počeli radovi koji će trajati do ljeta. Gradonačelnik je kazao kako je zadovoljan što se zacrtane kapitalne investicije u koncentričnim krugovima oko središta grada privode kraju iako su prihodi u gradski proračun smanjeni za 30 milijuna kuna.

Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odbora za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Grada Osijeka, najavila je da će ostatak radova na cijeloj trasi do Brijesta odnosno do novog kružnog toka ukupne dužine 2,4 kilometra biti napravljen nagodinu.

Osječki vijećnik Damir Kramarić zahvalio je što je pokrenut projekt koji će, osim što će omogućiti sigurniji biciklistički promet riješiti i veliki problem. “Unatrag šest-sedam mjeseci intenziviran je policijski rad, a kazne za vožnju biciklima nisu male. Stoga sam sretan što će moji sumještani dobiti biciklističku stazu”, kazao je Kramarić.

Predsjednik vijeća MO Brijest Željko Biočić i Zdravko Nalio, predsjednik GČ Industrijska četvrt, kažu kako su se dogovorili da je bolje početi radove na stazi sa sjeverne strane, odnosno od novog podvožnjaka na Vinkovačkoj, zahvalili su gradonačelniku i gradskoj upravi na ovom projektu koji će olakšati i onima koji odlaze na groblje kao i onima koji žive u Industrijskoj i Brijestu ili u naseljima općine Anunovac i Ernestinovo koje se također planira umrežiti u splet biciklističkih staza. D. Pejić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike