Regija
AMADEA I DNEVNI BORAVAK PROSLAVILI 5. ROĐENDAN

Kroz programe Amadee prošlo je oko 500 građana
Objavljeno 6. listopada, 2015.

ĐAKOVO - Centar Amadea, pri Samostanu milosrdnih sestara sv. Križa, u sklopu kojega djeluje Dnevni boravak za starije osobe, svečanim je programom u dvorani Hrvatskog centra za kulturu, proslavio petu obljetnicu djelovanja. U nazočnosti gostiju, prijatelja, donatora, prezentiran je dosadašnji rad Centra i istoimene Udruge za psihosocijalne potrebe. Cilj je, kako je rekla voditeljica Centra s. Natalija Fadiga, ove aktivnosti približiti posebice starijim osobama kao svakodnevni rad, odnosno aktivnosti koje provode korisnici Dnevnog boravka za starije osobe, ali i afirmirati volonterstvo.

- Ideja Dnevnog boravka za starije odjeknula je kao novost i kao mogući odgovor na te potrebe, a i Đakovčani su pozitivno reagirali. Prva donacije bila je za obnovu zgrade Centra Amadea u Frankopanskoj, koja je blagoslovljena na današnji dan prije pet godina - podsjetila je sestra Natalija, istaknuvši da je od tada do danas u različite susrete za starije iz Đakova i okolnih mjesta bilo uključeno i do 500 građana, a u Dnevni boravak svakodnevno dolazi od 15 do 20, pa i više starijih osoba.

- Time želimo posvjedočiti da cijenimo, poštujemo i ljubimo starije osobe kroz svakodnevnu skrb o njima - poručila je sestra Natalija, podsjetivši i na prigodne riječi svetog Ivana Pavla II. koji poziva: “Ljubite svoje stare roditelje, pomilujte sijede glave, poljubite ostarjele ruke, zagrlite svoje stare roditelje, ne odvajate ih u male sobice niti ih šaljite u staračke domove, poslušajte im vapaje, olakšajte im život. Imajte za njih lijepe riječi i osmijeh na licima”. U programu su nastupili korisnici centra, njihovi suradnici, Zbor umirovljenika, Bećarine, djeca iz Sunčice... M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana