Regija
OŽIVILI I OKOŠ BOKOŠ

Belišćanski vikend u znaku dječjih igara
Objavljeno 6. listopada, 2015.

BELIŠĆE – Protekli vikend u Belišću bio je u znaku Dana dječjih igara koje je na pomoćnim terenima Gradskog stadiona šesti put organiziralo Društvo Naša djeca. Kako je navedeno u priopćenju DND-a, koje je potpisala glasnogovornica Monika Đogaš, sudjelovalo je stotinjak mališana koji su na najbolji mogući način iskoristili lijep jesenski dan. Mališane iz vrtića Maslačak, učenike nižih razreda OŠ Ivana Kukuljevića, njihove roditelje, bake i djedove, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i tvorio igare. Prije nego su najmlađi počeli s igranjem igara koje su igrali njihovi roditelji, poput nošenja jajeta u žlici, povlačenja užeta, crvena kraljica, okoš bokoš i slično, sve okupljene su plesom zabavile učenice 4. c i 4. d razreda.

- Hvala svima koji su doveli djecu na Dan igara, posebno roditeljima koji su nam dali dobrovoljni prilog i tako omogućili nižim razredima besplatnu predstavu u utorak, u povodu Dječjeg tjedna, dok će druge dvije predstave financirati DND - rekla je predsjednica DND-a Ivana Belcar.

- Obilježavanje Dječjeg tjedna u Belišću počelo je jučer crtanjem kredom po pločniku u središtu grada, nakon čega su DND-ovke s djecom posjetile Gradsku upravu gdje je bilo i otvorenje izložbe dječjih radova na temu „Želim živjeti u miru“. Danas (utorak) sva će djeca moći pogledati predstavu „Šareni svijet Balončice pričopričalice“. U srijedu kroz aktivnost „Djeca djeci“ učenici 4. c i 4. d razreda s učiteljicama Dajnom i Anitom posjetit će vrtić. U 13 sati za učenike nižih razreda u Gradskoj knjižnici organizirano je gledanje filma „Maša i medvjed“. U petak u 10 sati za svu djecu članovi DVD-a Belišće prikazat će nekoliko vatrogasnih vježbi. Dječji tjedan DND-ovke će završiti sudjelovanjem na Festivalu bundeva, na kojem će u subotu na štandu prodavati kolače kako bi prikupile sredstva za daljnje aktivnosti s djecom i za djecu - navodi se u priopćenju Monike Đogaš.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana