Regija
TURSKA DONACIJA POPLAVLJENIMA

U Gunji Potpisano 37 ugovora za donaciju steonih junica
Objavljeno 6. listopada, 2015.

GUNJA – Turska državna agencija TIKA, ministarstvo poljoprivrede Turske i humanitarna agencija ZIRATA za Hrvatsku, na čijem je čelu Gunjanac Adin Hrustić, rukovoditelj za Hrvatsku, realiziraju projekt donacije steonih junica za 50 gunjanskih obitelji. U Kulturnom centru Islamske vjerske zajednice u Gunji obavljeno je potpisivanje ugovora o donaciji. Nazočili su Adin Hrustić, rukovoditelj Bermin Meškić, predsjednik Upravnog odbora i potencijalni korisnici ove donacije od 100 steonih junica ukupne vrijednosti dva milijuna kuna.

Prema ugovoru budući vlasnici moraju imati staju i zemljište, jer će se junice simentalske pasmine po isporuci oteliti za pet-šest mjeseci. Osim donacije dvije junice obitelji će dobiti i hranu za ova grla za četiri mjeseca.

- Na proširenom popisu bilo je više od 100 obitelji, a naši partneri odabrali su 50 obitelji. Za sada je ugovor potpisalo 37 korisnika. Neki pojedinci ne mogu jamčiti da će moći sagraditi ili obnoviti staju do dolaska junica u općine Gunja i Drenovci - rekao je Hrustić.

– Ovo je svečani trenutak potpisivanja ugovora između Zirete i budućih uzgajivača s definiranim pravima i obvezama oko podjele. Steone junice trebale bi biti isporučene do kraja mjeseca - naglasio je Meškić.(S.Bo.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana