Regija
PROSLAVA 140 GODINA DVD-A VIROVITICA

Požrtvovnost i humanost nasljeđuje mladi kadar
Objavljeno 5. listopada, 2015.
Potpisane su Povelje prijateljstva s DVD-ima iz Osječke županije

Vezani članci

PO OSPOSOBLJENOSTI ZA ZAHTJEVNE AKCIJE UZ BOK HRVATSKIM KOLEGAMA

Našički vatrogasci spašavaju unesrećene iz dubina i s visina

VIROVITICA - Svečanom sjednicom u Kazalištu Virovitica obilježeno je 140 godina rada DVD-a Virovitica. Slavljenički DVD, osnovan 1875., pripada među najstarije u Hrvatskoj, jer su najdugovječnija vatrogasna društva osnovana upravo oko te godine.

Na svečanoj sjednici o gotovo stoljeću i pol rada društva govorio je njegov predsjednik Ivan Cmrečnjak. On je naglasio kako je DVD iznimno aktivan u društvenoj zajednici, kao što je bio i prije.

- U dosadašnjih 140 godina društvo je pokazalo hrabrost, požrtvovnost i efikasnost u različitim intervencijama te veliku predanost, osobno zalaganje i inicijativu. Iskazana je humanost u elementarnim nepogodama, ratnim uvjetima te borbena natjecateljska narav na raznim natjecanjima. U povodu ovogodišnje obljetnice dobili smo i priznanje Grada Virovitice, na što smo iznimno ponosni i zbog čega smo zahvalni, a to je priznanje svim dosadašnjim članovima koji su dio svog života proveli u društvu služeći sugrađanima – rekao je, između ostalog, Cmrečnjak.

Virovitičkim vatrogascima na hrabrosti i zalaganju zahvalili su i župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, voditelj službe u sektoru za vatrogastvo DUZS RH Željko Sutlar te predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ-a Željko Palković, koji je i uručio zahvalnice vatrogascima za 30 i 40 godina predanog rada.

- Ono što krasi DVD Virovitica je i mladi kadar, kojeg ima puno, a što svakako osigurava budućnost ovom časnom pozivu. Virovitičko-podravska županija razumije poslove, ali i potrebe žurnih službi, među kojima su i vatrogasci, te oni pripadaju u prioritete – rekao je, između ostalog, župan Tolušić.

Hrvatska vatrogasna zajednica i Vatrogasna zajednica VPŽ-a razmijenile su Zlatne plakete s društvom slavljenika, a posebne zahvalnice vatrogascima uručio je gradonačelnik Kirin.

Na svečanoj su sjednici potpisane i Povelje prijateljstva s DVD-ima Beljevina i Sarvaš iz Osječko-baranjske županije, a u kulturno-umjetničkom dijelu svečanosti nastupio je KUD Virovitica.

Vladimir GRGURIĆ
Uručene zahvalnice

Za 30 godina rada zahvalnice su dobili Lidija Mlinarić, Josip Viljevac, Miroslav Čubrlo i Mladen Đurđević, a za 40 godina rada nagradu je primio Žarko Mlinarić.

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike