Regija
PROJEKT “OKUSI HRVATSKE TRADICIJE - OKUSI ZLATNE SLAVONIJE”

Restorani Požeško-slavonske županije
dobili oznake da nude domaću hranu
Objavljeno 2. listopada, 2015.

POŽEGA – Požeško-slavonska županija preko svoje Turističke zajednice uključila se kao treća županija u nacionalni projekt “Okusi hrvatske tradicije – Okusi zlatne Slavonije”, a jučer su uručene table-oznake i jelovnici restoranima obuhvaćenima projektom.

- Ovo područje, koje baštini tradiciju vrhunskih namirnica i mnoštvo gastronomskih delicija, nije dovoljno poznato na gastrokarti. Takva ponuda nije dovoljno prezentirana i zastupljena u restoranima te gosti ne poznaju sva kulinarska blaga ovog područja. Time vođeni, ušli smo u nacionalni projekt koji je usmjeren na razvoj ponude lokalnih jela, razvoj prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje, te promociju i prezentaciju prema širem turističkom tržištu. Okusi i mirisi regionalnih i lokalnih kuhinja sve se više ističu kao vrijednost i kvaliteta turističke ponude, ali i kao značajniji motiv za putovanje i bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem. Bogatstvo gastronomije ovog područja i danas pruža mogućnost posjetiteljima da dožive okuse prošlih vremena, od domaćeg kruha iz krušne peći, preko vrhunskih mesnih proizvoda i prerađevina kao što su kulen, čvarci, sušena slanina, šunka, švargl, ribljih specijaliteta do slastica – rekla je Maja Jakobović, direktorica TZ županije.

Zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha uručio je oznake-table za sve restorane na kojima će biti istaknute: hotel Grgin Dol, buffet Čiča Mata, krčma Gavran, restoran Vila Stanišić, Turistička agencija Omanovac, restoran Zlatni lug, restoran Schon Blick, restoran Stari fenjeri, po kojima će gosti znati da u njima mogu dobiti tradicionalna, autohtona jela i pića. Obveze restorana su da imaju najmanje dva autohtona jela u dnevnoj ponudi i šest vrsta autohtonog pića, od kojih pet vina iz svoga kraja.

Direktorica Maja Jakobović uručila im je jelovnike koji su sadržajno kreirani u duhu projekta, a kroz projekt će provesti i propagandu objekata. Ugostiteljski objekti su priredili i ponudili za degustaciju jela koja će imati u ponudi. (AGM Kruna)

Obveze su restorana da imaju najmanje

2

autohtona jela u dnevnoj ponudi i

6

vrsta autohtonog pića, od kojih

5

vina iz svoga kraja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana