Ekonomija
NA OSJEČKOM SREDIŠNJEM TRGU

Akcija “Mladi i med” okupila 500-tinjak djece i 22 izlagača pčelinjih proizvoda iz nekoliko slavonskih županija
Objavljeno 3. listopada, 2015.

U sklopu 18. Osječkog jesenskog sajma i ove je godine, jubilarni, deseti, put održana manifestacija “Mladi i med” na osječkom središnjem trgu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek.

Na toj se promotivno-prodajnoj akciji okupilo 500-tinjak djece vrtićke i osnovnoškolske dobi i 22 izlagača pčelinjih proizvoda iz nekoliko slavonskih županija.

Ernest Nad, voditelj Odjela za poljoprivredu pri Županijskoj komori Osijek, u svom obraćanju nazočnima podsjetio je kako Županijska komora Osijek u nastojanju promocije i povećanja proizvodnje, prodaje i konzumacije meda već 20 godina organizira nacionalnu manifestaciju Dani meda Hrvatske, u sklopu koje se posljednjih deset godina održava i ova za mlade.

- Održavanjem izložbeno-prodajnih manifestacija cilj nam je još više na pijedestal podići pčelarstvo - koje je inače jedna od najuspješnijih grana poljoprivrede - rekao je Nad.

Slavko Stojanović, predsjednik Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, također je pozdravljajući, prije svih djecu, istaknuo kako mladi i med “idu zajedno”.

- Želio bih istaknuti da se naš savez sastoji od sedam udruga, odnosno okuplja 70-ak pčelara, proizvođača pčelinjih proizvoda, koji ih plasiraju, između ostalog, i kroz ovakve i slične manifestacije zahvaljujući Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek - rekao je Stojanović.

Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika Osijeka, izjavio je kako mu je posebno drago što na ovoj manifestaciji za mlade, koja je dio 18. Osječkog jesenskog sajma, sudjeluju i predstavnici školskih pčelarskih zadruga iz Bizovca, Velike Kopanice i Ernestinova.

Svečano otvorenje, degustacija i prodaja pčelinjih proizvoda te izložba dječjih radova s temom pčelarstva, koji su i nagrađeni, održana je uz nastup KUD-a Josipovac.

Danas svečano proglašenje rezultata ocjenjivanja

Gospodarska manifestacija Dani meda u Hrvatskoj održava se do 5. listopada. Danas, u subotu, 3. listopada, u prostorijama HGK-a u 10 sati održat će se gospodarsko-stručni skup s temama: Prilagodba suvremene tehnologije pčelarenju i Izvori financiranja u pčelarstvu iz Programa ruralnog razvoja. Nakon skupa, u 11 sati, održat će se svečanost proglašenja rezultata ocjenjivanja kva litete meda, pakovina i pića od meda.

Najčitanije iz rubrike