Mozaik
LUKA NIŽETIĆ, PJEVAČ I ČLAN ŽIRIJA U SHOWU “ZVJEZDICE”

Volim biti u društvu djece
jer su tako iskrena i direktna
Objavljeno 3. listopada, 2015.
Ja se ne bih prijavio jer sam veliki tremaroš

Mladi pjevač Luka Nižetić ima već podosta iskustva na glazbenoj sceni, tako da nimalo ne čudi što se našao u žiriju talent showa “Zvjezdice” RTL Televizije.

Uz Vannu, Alku Vuicu, Enisa Bešlagića te osnivača i dirigenta najpoznatijeg hrvatskog djevojačkog zbora “Zvjezdice”, maestra Zdravka Šljivca, Luka svake subote ima priliku ocjenjivati i komentirati nastupe mladih pjevačkih talenata iz cijele Hrvatske. Porazgovarali smo s njim o tome kako se snašao u žiriju “Zvjezdica” i kakve planove ima u svojoj karijeri do kraja godine.

Kako je biti u žiriju showa "Zvjezdice"? Je li onako kako ste očekivali?

- Fantastično! Vidjeti toliko talentirane djece na jednom mjestu velika je čast i privilegij. Nisam očekivao toliko talentirane i vrijedne djece. Ako na njima svijet ostaje, ja sam presretan!

Jeste li ljubitelj talent showova i zašto?

- Ljubitelj sam talentiranih i darovitih ljudi. Uživam biti u njihovu društvu, bio to show ili privatno.

Kako vam se sviđa odabir pjesama koje djeca izvode?

- Djeca biraju ono što vole, ono što privatno slušaju, što često zna biti nezgodno jer to budu mahom zahtjevne pjesme koje iziskuju puno iskustva i 'utakmica u nogama'. Neki pogode točno ono što im leži i prođu puno bolje u konačnici.

Biste li se i vi kao dijete prijavili u ovakav show i možete li nam otkriti koju biste pjesmu odabrali u ono doba?

- Ja se ne bih prijavio jer sam veliki tremaroš. Jedva sam se u petom razredu osnovne prijavio na školsko natjecanje 'Moj prvi nastup'. Osvojio sam drugo mjesto, ali ipak sam pjesmu odradio u duetu s prijateljicom jer samome bilo mi je horor. Pjevali smo pjesmu '23. prosinac' od Tonyja Centiskog.

Poznato je da imate brojne obožavatelje među djecom. Jeste li imali neki zanimljiv susret s nekim od njih na snimanju?

- Uvijek je to vrlo srčano i zanimljivo. Volim biti u društvu djece. Oni su tako iskreni i direktni. Kod njih nema 'između redova', sve direktno kažu. Kad bi bar svi bili takvi.

Koju biste od svojih pjesama voljeli čuti u izvedbi nekog od kandidata showa?

- 'Ponekad poželim'.

Što ima novoga u vašoj karijeri? Kakvi su vam planovi do kraja godine?

- Pri kraju smo s novim singlom. Skoro će van! Pripremili smo teško ludilo i adrenalin. Jedva čekam da ga publika čuje. Još ne smijem otkriti ime pjesme... Bit će vrlo zanimljivo: i auditivno i vizualno.

Tanja KVORKA
Talentirani mali Slavonci

Ove ćemo subote u “Zvjezdicama” vidjeti još dva talenta iz Slavonije. Prva je 15-godišnja Meri Andraković, koja ima mnogo iskustva u javnim nastupima. Naime, bila je na audiciji za “X Factor Adria”, ali je bila premlada da prođe dalje. Osim što pjeva, Meri i svira električnu gitaru. Najradije sluša pop-rock i country, voli Guns'n'Roses, Led Zepelin, Dire Straits, ABBA-u, Plavi orkestar, Sama Smitha, Shakiru, Ninu Badrić, Meri Cetinić... Hobiji su joj pjevanje i pisanje pjesama, ali bavi se i sportom: trenira odbojku i ide u teretanu. Za sebe kaže da je osjećajna, smiješna i tvrdoglava, dok bi njezini prijatelji rekli da je zabavna, tvrdoglava i da se uvijek smije.

U showu ćemo gledati i 10-godišnjeg Marina Bulića iz Višnjevca, koji također svira gitaru. Marin voli glazbu raznih žanrova, pa sluša Il Divo, Davida Guettu, Dona Omara i Alexandru Burke. Hobi mu je nogomet, koji igra za lokalni nogometni tim. Također se bavi i glumom u svojoj školi. Za sebe kaže da je marljiv, pouzdan i uporan, a njegovi prijatelji kažu da ga doživljavaju kao odličnog prijatelja. Kako su se snašli, možete vidjeti danas, u subotu, 3. listopada, u showu “Zvjezdice” na RTL TV u 20 sati.

Najčitanije iz rubrike