Osijek
SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA J. J. STROSSMAYERA

Studij arhitekture od iduće akademske
godine na Građevinskom fakultetu
Objavljeno 1. listopada, 2015.
Taj će studij krenuti od akademske godine 2016./2017. godine i trajat će tri godine, kaže rektor prof. dr. sc. Turkalj

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera bit će bogatije za još jedan studij - studij arhitekture. Naime, Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera na svojoj je 9. sjednici, u akademskoj godini 2014./2015., prihvatio ustroj novog studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam na osječkom Građevinskom fakultetu.

- Taj će studij krenuti od akademske godine 2016./2017. godine, trajat će tri godine, a izvodit će se na Građevinskom fakultetu - rekao je rektor prof. dr. sc. Željko Turkalj.

Nadalje, članovi Senata potvrdili su izbore ukupno 11 sveučilišnih nastavnika, s ukupno četiri fakulteta Sveučilišta u Osijeku, u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su: na Poljoprivrednom fakultetu prof. dr. sc. Suzana Kristek (trajno zvanje), prof. dr. sc. Davor Kralik (trajno zvanje), prof. dr. sc. Jasenka Ćosić (trajno zvanje) i izv. prof. dr. sc. Domagoj Rastija (prvi izbor); na Elektrotehničkom fakultetu prof. dr. sc. Tomislav Mrčela (trajno zvanje), prof. dr. sc. Drago Žagar (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje (trajno zvanje); na Filozofskom fakultetu prof. dr. sc. Milovan Tatarin (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Marija Omazić (prvi izbor) te na Medicinskom fakultetu prof. dr. sc. Ljubica Glavaš-Obrovac (trajno zvanje) i prof. dr. sc. Leonardo Patrlj (naslovno zvanje).

Osim toga, članovi Senata dali su suglasnost za izmjene i dopune studijskih programa preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija do 20 posto na Filozofskom fakultetu, Odjelu za matematiku i Umjetničkoj akademiji, kao i na programe cjeloživotnog učenja na Poljoprivrednom, Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu. Odlučeno je kako će se 19. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, čiji je cilj upoznati maturante, buduće studente, o studijskim programima znanstveno-nastavnih i umjetničkih sastavnica Sveučilišta, održati 4. i 5. prosinca na Ekonomskom fakultetu.

Uz to, Senat je dao suglasnost izv. prof. dr. sc. Damiru Varevcu, dekanu Građevinskog fakulteta, za potpisivanje ugovora o sufinanciranju troškova nabave opreme za novu zgradu tog fakulteta u sveučilišnom kampusu.

Prihvaćeno je i pokroviteljstvo 8. međunarodnog kongresa Flour-Bread 15 i 10. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno-Kruh 15, koji će od 28. do 30. listopada u Opatiji organizirati osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet i ICC - međunarodna udruga za znanost i tehnologiju žitarica. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike