Osijek
ZELENI ČETVRTAK

Prof. Hardi predstavio nagrađivani Med bake Rozalije
Objavljeno 1. listopada, 2015.

Naizgled nespojivi inovatori s manifestacijom Zeleni četvrtak ovoga su tjedna ipak našli vrijednu poveznicu. Na klupi među ekoproizvođačima našao se prof. dr. sc. Jovica Hardi, redoviti profesor u trajnom zvanju na osječkom Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, čija je inovacija oduševila posjetitelje na gornjogradskoj tržnici. Riječ je o Medu bake Rozalije, proizvodu koji je na državnoj razini osvojio zlatnu medalju, a istovjetnu je dobio i na međunarodnom natjecanju te je prepoznat od raznih sudačkih povjerenstava koji su mu dodijelili odličja.

- Ovaj proizvod razvijao sam tri godine u svojoj obitelji i ove godine predstavio sam ga na tri značajne izložbe inovacija. Član sam Centra inovatorstva, i to mi je bio dodatni poticaj da razvijem svoju obiteljsku tradiciju te je tako nastao Med bake Rozalije, koji sadržava biljne preparate koji značajno pridonose metabolizmu i trajno otklanjaju zdravstvene tegobe - pojasnio je prof. Hardi, pojašnjavajući da je riječ o pomoćnoj funkcionalnoj hrani koja sadržava čak 11 biljaka.

Iako se ljudi koriste raznim preparatima kao dodacima koji pojedinačno sadržavaju biljke, a med obično ima tri do šest biljaka, odnosno pčelinjih preparata, ovaj med koji proizvodi obitelj Marenjak iz Ljeskovice kraj Našica Hardijevom inovacijom i dodatkom čak 11 biljaka sadržava puno više biološkog uzgoja no što je to uobičajeno. M. Mihelić

Punici Rozaliji u čast

Baka Rozalija, pojašnjava Hardi, doista je postojala i bila je majka njegove supruge. Iz poštovanja prema njoj, ali i njezinu radu, med je dobio njezino ime.

- Prije 80-ak godina bavila se pčelama i poznavala je biljke. Obiteljsko znanje iskoristio sam s vlastitim iskustvom o biljkama i odabrao ih na pravilan način. Baka Rozalija zaslužila je ostati brend u obitelji jer su mi njezina iskustva danas vrlo dragocjena - pojasnio je Hardi.

Možda ste propustili...

ZAVRŠNI SAJAM ANTIKVITETA U 2023.

O Dimitriju Popoviću, kobasicama i sapunu

OBLJETNICE VOJNE POLICIJE

Ponosni na svoj ratni put

SVEČANO OTVOREN OHBP KBC-A OSIJEK

Plenković: Nakon OHBP-a gradit ćemo moderni KBC

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana